Çaktırmadan yol gösteriyor

2dk okuma

Çocuğu olduktan sonra kariyerini değiştiren kadınlardan biri de Defne Ongun Müminoğlu. 3-6 yaş çocuklar için okuma günleri düzenleyen Müminoğlu sonunda kendi kitaplarını yazdı.

Haberin Devamı

Defne Ongun Müminoğlu’nun hakkında söyleyebileceğim ilk şey ünlü edebiyatçı İpek Ongun’un kızı olduğu. Yedi yıl öncesine kadar pazarlama ve halkla ilişkiler yapıyordu. Kızı Maya’nın dünyaya gelişiyle doğum iznine ayrıldı ve işyeri bir daha kendisinden haber alamadı! Defne Ongun Müminoğlu (41) genlerinde olan yazma kabiliyetini anne olunca ortaya çıkardı. 2009’un kasım ayından beri her anne-babanın ortak sorunlarını, başına gelen komik olayları www.sifirkilometrebizdiklar.com adlı internet sitesinde yazıyor. Çocukların kolesterol probleminden de bahsediyor, sordukları akıl almaz sorulara nasıl cevaplar vermemiz gerektiğini de anlatıyor.
2010’un ortalarından beri ise haftada bir-iki gün farklı kitabevlerinde 3-6 yaş grubu çocuklara kitap okuyor. O kadar çok kitap okudu ki sonunda kendi kitaplarını yazdı

Haberin Devamı

BURCU VE BERK NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Defne Ongun Müminoğlu kitap dizisinin ismi ‘Burcu ve Berk ile...’ Yazarın içeriklerinden çizimlerine, öğretilerinden hikâyelerine kadar her detayı için emek verdiği kitaplarla, çocuklara doğru bilgiyi eğlenceli şekilde aktarabilmek, ders vermeden kafalarında oluşan soru işaretlerine Burcu ve Berk’in yaşadıklarıyla cevaplamak amaçlanıyor.
Artemis Çocuk Yayınları’ndan çıkan ‘Burcu ve Berk ile...’ serisinde yer alan ‘SAĞLIKLI BESLENİYORUM’, ‘HAYIR DİYEBİLİRSİN’, ‘HİSLERİMİZ’, ‘KENDİMİ KORUYORUM’, ‘VÜCUDUMUZ’ ve ‘YABANCILAR’ kitaplarını yazarken pedagog Feriha Dildar, Dr. Perihan Özren ve Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu’ndan destek alan Defne Ongun Müminoğlu, kitapların çizimleri için Esra İlter Demirbilek ile çalıştı.
Defne Ongun Müminoğlu, bu kitapları yazmadan önce çocukların gelişim döneminde hassas ve dikkat edilmesi gereken konuları, çocuklara doğru ve anlayabileceği şekilde izah edebilmek için kaynak arayışında genellikle yurtdışındaki kitaplara yöneldiğini söylüyor. Türkçe kaynak kitaplarının az ve daha çok ‘eğitme’ amaçlı kitaplar olduğunu gören yazar, “Tek bir konu ile ilgili farklı açılardan bilgi veren, anlatım şekilleri çeşitlilik gösteren kaynaklara ihtiyaç olduğunu düşünerek çocuğu sıkmadan, eğlenceli bir şekilde, ders vermeyi amaçlamadan ancak ‘çaktırmadan’ yol gösteren, bilgilendiren kitaplar olması gerekir düşüncesiyle bu seri doğdu” diyor.

Yazarın Tüm Yazıları