İkisi de buz gibi gol

‘G.Saray’ın golünde Elmander’in, Bursalı Şener’e müdahalesi yok. Bursa’nın attığı golde de, hiçbir G.Saraylı’ya faul yapılmıyor.’

Haberin Devamı

BURSASPOR ile G.Saray mücadelesine iki pozisyon damga vurdu. Hem ilk yarının başında, hem de ikinci devrede çok kritik goller, faul gerekçesiyle iptal edildi. Galatasaray, 5. dakikada, Umut’la fileleri sarstı. Ancak hakem Fırat Aydınus, Elmander’in gol öncesinde Bursasporlu Şener’e faul yaptığını belirtip, golü iptal etti.

İtiraz ettiler

MAÇIN 60. dakikasında ise Bursa, topu ağlarla buluşturdu. Kornerden gelen topta, G.Saray kalecisi Muslera kalesini terk etti. Yeşil beyazlılar golü buldu. Ancak Fırat Aydınus bir kez daha ‘Nizami gol değil’ dedi. Gerekçe bu kez, G.Saraylı oyunculara yapılan fauldü. Bursalıların uzun itirazları, kararı değiştirmedi. Yazarımız Erman Toroğlu da, tartışılan pozisyonları yorumladı...

YANLIŞ KARAR 1

Elmander faul yapmadı

Haberin Devamı

G.SARAY’ın pozisyonunda Elmander, Bursasporlu Şener girdiği ikili mücadelede en ufak bir faul hareketi yok. Omuz omuza normal bir mücadele. Atılan gol net bir biçimde gol. Yoruma açık bir pozisyon dahi değil.

YANLIŞ KARAR 2

Muslera’nın hatası var

Bursaspor’un sayılmayan gol pozisyonunda, hiç bir Bursasporlu futbolcu hiç bir Galatasaraylı oyuncuya faul yapmıyor. Muslera’nın büyük hatasıyla, Bursaspor’un attığı net golü hakem Aydınus saymıyor.

DAKİKA: 88

‘İstikrarsızlık’

88’de yaşanan ikili mücadeleye faul vermiyorsun. Elmander’in pozisyonuna faul veriyorsun. İki pozisyonu üst üste koyun, araya da karbon kağıdı... Aynı. İşte bizim hakemlerin Türkiye’deki istikrarsızlığı... Aynı maç, aynı iki pozisyon, aynı hakem, ayrı iki karar... Oynatın, ekranı ikiye bölün, beni anlarsınız.

Yazarın Tüm Yazıları