İki Kral, 8 yıl ve ortak bir kader

Aykut Kocaman ve Alex de Souza'nın kaderleri ortak yazılmış sanki...

Haberin Devamı

"Yanlış yapmışsın. İkisini de kadro dışı bırakmalıydın. Trabzon'a gideriz 10-0 yeniliriz, mesuliyeti de ben alırım. Bunun profesyonellikle ilgisi yok. Kader maçı öncesinde böyle bir şeye nasıl cüret ederler? Demek hiç güvenleri yok ki, 100 milyon liranın peşine düşüyorlar. Yarınki maçı 10-0 kazansak, beş golü Aykut, beş golü de Oğuz dahi atsa FB'den gidecekler. Bu nasıl sevgi, bu nasıl kaptanlık?"

Ne bu yukarıdaki sözler çok yeni ne de söyleyen kişi şu an Fenerbahçe'nin başkanı. Cümle Ali Şen'e ait, bahsedilenler ise sarı lacivertlilerin şu anki teknik direktörü Aykut Kocaman ve eski teknik patronu Oğuz Çetin. Tam 16 yıl önce vuku bulan bu hadiseden sonra sarı lacivert köprünün altından çok sular aktı. Aykut Kocaman Fenerbahçe'den uzaklaştırıldı, yerine nice forvetler geldi. Ali Şen başkanlığı bıraktı yerine Aziz Yıldırım seçildi. Oğuz Çetin'in kısa teknik direktörlük macerası hüsranla sona ererken, 2010'da Kocaman 'Teknik direktörlük' sıfatıyla soluğu tekrar Kadıköy'de aldı.

Haberin Devamı

1996'da şampiyonluğu getirdiği halde 'Ali Şen'e göre takımın omurgasını bozan Aykut Kocaman, 2012'de buna benzer bir hadisenin içindeydi. Ancak bu kez kovulan değil, kovan pozisyonundaydı. Sebepleri ise neredeyse aynıydı. Tıpkı Kral Aykut gibi, Kral Alex de takımın huzurunu bozuyordu (!), tıpkı 1996 Fenerbahçe'si ekip yeni bir oluşum içine girmeliydi. Padişah fermanı gönderdi, kelle alındı. Alex de Souza, tıpkı 16 yıl önce kendisini kulüpten uzaklaştırılan adam konumundaydı.

"Kadro dışısın!" Bu iki kelime Alex'te nasıl bir etki bıraktı bunu bilemiyorum. Sadece tahminlerim var. Ancak Aykut Kocaman bunu daha önce tatmış, tatbik etmişti. Aynı hayal kırıklığıyla o kulüp binasından ayrılmıştı. İşte garip olan bu...  Fenerbahçe'ye sekiz yıl hizmet vermiş, 47 bin dakika çubukluyu terletmiş, şampiyonluklar yaşamış iki efsane de sarıyla laciverte üzgün, kırgın ve sinirli bir şekilde veda etti. Bense 16 yıl önce yaşadığım hislerin aynısını bugün yine hissettim. İşin garibi bu kez kalbimi kıran kişi, yıllar evvel hüznünü paylaştığım Fenerbahçeli'yle aynı isimdi...

 

Yazarın Tüm Yazıları