Kaşık havası

FENERBAHÇE Ülker-Anadolu Efes, THY Euroleague’in hayal kırıklığını atmak, taraftarlarının güvenini tazelemek, “Hangimiz daha suçlu”yu bulmak için Konya’da Türkiye Kupası 8’li finallerindeki ilk “beklenti kırgınları” maçına çıktılar.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ligde oyuncuların burukluklarını hissettirdikleri “Kırmızı” yenilgi sonrası faturayı Jerrels’a keserek sintine suyu atmıştı ama işin stopaj vergisi ve KDV ödemeleri askıdaydı. Maç öncesi “Koç Spahija bitmiş okeye dönüyor” söylentileri ayyuka çıkmıştı.

Ufuk Sarıca davet etti

Efes cephesinde ise durumdan vaziyet çıkararak, hafiften kuyu kazmaya başlayan, neyin koordinatörü olduğu belirsiz Çetin Yılmaz, “Acemi dansöz yerim dar” misali “Kağıt üzerinde geniş olmasına karşın, pratikte 8 kişilik rotasyonumuz var. Bu süreç içerisinde de inişli-çıkışlı performanslar olabiliyor.” diyerek kazanı fokurdatıyor, Efes’in dinginliğini bozmaya çalışıyordu.
Kupada hiç gözü yok gibi maça başlayan Fenerbahçe’yi oyuna davet eden Ufuk Sarıca oldu. 12 sayı farka çıkardığı oyun akışını Lafayette-Kerem, Savanovic-Şirin değişiklikleriyle çorbaya çevirdi. Mirsat’ın oyuna girişi, Vidmar’ın mükemmel boyalı alan performasıyla canlandı Kanarya. Cenk Akyol, üçte sıfırla demirleri döverken Engin Atsür ve Hakan Demirel, Fenerbahçe hücumunu düzene soktular. 38-39 kafa kafaya geçildi ilk yarı.

Haberin Devamı

Efes’e gün doğdu

Bambaşka, bütün doğrularını unutmuş bir Fenerbahçe vardı ikinci yarıda. Spahija, Vidmar’ı yanına alıp Oğuz’u unutunca Efes’e gün doğdu. Batista (25 sayı 6 ribaund) ve Sinan’ın tetiklemesiyle Efes farkı açmaya başladı. Savanovic’de Avrupa kalitesini 13 sayı, 14 ribaund ile bütün oyuna yaydı. Fenerbahçe çok savurup az isabet bulunca, Anadolu Efes’in yarı finalist olması çok kolaylaştı.

Yazarın Tüm Yazıları