Robert Kolej'in tanıtım gününe rekor baÅŸvuru

Geçtiğimiz hafta sonu Hürriyet'te bir ilan yayınlandı. Türkiye'nin en yüksek puanlı okullarının başında gelen Amerikan Robert Lisesi, ilköğretim 7 ve 8'inci sınıf öğrencileri ve velilerine kapısını açtığını duyurdu.

Haberin Devamı

Öğrenciler ve veliler, okulun tanıtım gününde bir program dahilinde tüm kampüsü gezip, kafalarındaki okulla ilgili soruları sorup, yetkililerden yanıtlarını birebir alabileceklerdi. Bu tanıtım gününe rekor başvuru oldu. Okul yönetimi salon 500 kişilik olduğu için taleplerin büyük bölümünü geri çevirdi. Böylece bugün yapılacak toplantıya sabah 500, öğleden sonra 500 şanslı kişi katılabilecek. Veliler, bu okulu gezerken kafalarında sınav sistemi ile sorulara yanıt aradılar. Çünkü, özel okulların nasıl öğrenci alacağı, OYP'ye göre mi, yoksa ham puana göre mi öğrenci alıp almaycağı henüz netleşmedi. Yedinci sınıf öğrencileri için ise durum hiç belli değil. Çünkü, Milli Eğitim eski Bakanı Nimet Çubukçu, sınavın tamamen kaldırılacağı yönünde açıklama yapmıştı.

Haberin Devamı

Van için burs ve okul yardımı

Van depreminin ardından tüm Türkiye gibi eğitim kurumları da harekete geçti. Eğitim kurumlarının büyük bölümü öğrenci ve velilerle koli koli yardım gönderdi. Son zamanlarda ise üniversiteler burs vermek için yarışırken kolejlerin büyük kısmı da ya öğrencileri büyükşehirlerdeki okullarına alıyor ya da Van'da okul yaptırıyor. İşte bazı eğitim kurumlarının Van için yaptıkları:

Öğrencilerden mektup, velilerden prefabrik okul

Sezin okulları: Deprem acısı yaşayan çocuklara öğrenciler biraz da olsa acılarını hafifletmek için onlara mektup yazmaya karar verdi. 6. sınıf öğrencileri, Van Erciş Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerine mektup yazdı. Öğrencilerimiz bu mektuplarda büyük yürekleriyle dostluğu ve kardeşlik mesajlarını onların işlerine yarayacak hediyelerle iletecekler. Bir öğretmene gönderilen mektup ve armağanlar, okullar açılınca öğrencilere dağıtılacak. Okulun velileri ayrıca Öğretmenler Günü için hazırladıkları armağanları bu yıl onlar adına Unicef'e Prefabrik Okul projesine bağışladılar.

Oyun ve terapi alanı oluşturdu

Doğa Koleji: Türkiye'nin dört bir yanındaki 37 okulunu Vanlı çocuklara açarak, onların eğitimlerinin yarım kalmaması için kolları sıvayan Doğa Koleji, şimdi de Psikoloji İstanbul işbirliği ile deprem bölgesinde oyun ve terapi alanları kuruyor. Doğa Koleji öğretmenleri, öğrencileri ve velileri depremzede çocuklar için kurulacak oyun ve terapi alanlarına gönderilecek oyuncakları seçmeye başladılar.

Haberin Devamı

Kan bağışı yapıldı, burs verildi

İstanbul Bilgi Üniversitesi: Üniversitenin tüm kampüslerinde gıda, giyecek, ısıtıcı vb. yardım malzemeleri toplandı. Kızılay ile birlikte tüm kampüslerde üç gün süren kan bağışı kampanyası düzenlendi. Ayrıca İstanbul Bilgi Üniversitesi Burs Komitesi yurt dahil olmak üzere 20 depremzedeye tam burs (3 milyon değerinde) verdi. Vakıf Üniversiteleri Birliği ise 30.000 TL nakdi para yardımında bulundu.

Anaokulu yaptırıyor

Bilfen Okulları: 1000 koli yardım malzemesi gönderen okul 80'e yakın öğretmenin hayatını kaybettiği deprem nedeniyle her sene Öğretmenler Günü'nde geleneksel olarak gerçekleştirilen yemek ve konsep programını iptal edip, gece için ayrılan bütçeye biraz daha ekleme yaparak Van merkez ve Erciş'te 3 anaokulu yaptıracak. Bakanlık bu okulların yaptırılacağı yeri tespit ettikten sonra Bilfen 1.5 ay içinde okulları yaptırarak teslim etmeyi hedefliyor. Her biri 200 m2 ve 3 derslikli olarak projelendirilen okullarda 100'er öğrencinin eğitim alması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Psikolojik destek

Sabancı Üniversitesi: Öğrenci insiyatifleri İstanbul'un dezavantajlı bölgelerindeki ilköğretim okullarında gerçekleştiği Okul-Çocuk projelerinde, Van'dan İstanbul'a göç eden çocuklara psikologların danışmanlığında özel bir program hazırlıyor. Üniversitede 12 yıldır yaz ve sömestre tatillerinde gerçekleştirilen Kendini Keşfet projeleri bu sene Van'da yapılacak. İlk olarak 25 Ocak  5 Şubat sömestre Kendini Keşfet projesi gönüllü üniversite öğrencileri ile Van'da yapılacak. Yine yaz aylarında da iki haftalık Kendini Keşfet projesini Van'daki ilköğretim öğrencileri ile gerçekleştirilecek.

Van'dan gelenlere özel koşullar sağlandı

İstanbul Kültür Üniversitesi: Depremin hemen ardından bünyesindeki Öğrenci Kulüpleri Birliği, Akut Öğrenci Topluluğu ve Kültür Koleji'nin kordinasyonunda bir yardım kampanyası başlatan üniversite  bölgenin ihtiyaçlarını dikkate alarak yardım malzemeleri topladı. Van'dan gelen öğrencilere eğitim süreçlerini kolaylaştıracak özel koşullar da sağlayan üniversite bu yöndeki uygulamaları 2012-2013 yılında da sürdürecek.

Haberin Devamı

Miyaziki için mektup

Bahçeşehir Koleji:Bahçeşehir Kolejleri Lisesi öğrencileri depremde hayatını kaybeden Japon kahraman Miyazaki'ye mektup yazdı. Hazırlık sınıfı öğrencileri, Atsushi Miyazaki için kalplerindeki minneti kağıda döktü. Miyazaki'nin duyarlılık, fedakarlık, cesaret, sorumluluk ve paylaşım dersinin öğrencileri olarak annesi Keiko Miyazaki'ye mektuplar yazdılar.

Sağlık tırı gönderdi

Acıbadem Üniversitesi: Acıbadem Mobil sağlığın gönderdiği Sağlık Tırı Van'a ulaştı. Sağlık Tırı üç numaralı Kızılay Çadır Kentine yerleştirilerek dönüşümlü olarak gelecek doktorlar tarafından bu büyük tırın içinde muayene ve tanıya dayalı ilaç dağıtımı yapıldı. Bölgeye gönderilen yardımları teslim etmek üzere Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri de katıldı.

Haberin Devamı

30 öğrenciye yüzde 100 burs verdi

Ar-El Üniversitesi: Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü ile Öğrenci Konseyi bölge için yardım kampanyası başlattı. Öğrenciler, akademisyenler ve idari personelin hazırladığı koliler Van'a ulaştırıldı. Üniversite ayrıca 30 öğrenciyi 5 yıl boyunca yüzde 100 burslu okutmak için harekete geçti.

Meslek lisesi ve üniversite öğrencilerine burs

Türk EÄŸitim Vakfı: Depremde zarar gören ailelerin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile yüksek öğrenimde eÄŸitim görmekte olan çocuklarına karşılıksız burs verilecek.Â

Ailelere barınma, çocuklarına okuma imkanı verildi

Okyanus Kolejleri: Okyanus Kolejleri kurucusu Orhan Özbey'in 2004 yılında Van'da yaptırdığı 'Ağabey Özbey' Lisesi zarar görmediği için eğitime devam edecek. Kolej ayrıca Van'dan gelen 20 aileye barınma imkanı sağladı. Bu ailelerin çocukları Avcılar Şubesi'nde burslu olarak eğitime devam edecek.

Yardım kampanyası düzenledi

Mef Okulları ve TED İstanbul Koleji: Öğrenci ve Okul Aile Birlikleri, Toplum Hizmetleri Komisyonları ve veliler yardım kampanyası düzenledi.

15 öğrenci yüzde 100 burslu

Çağ Üniversitesi: Van'da meydana gelen deprem sonrası bölgeye yaptığı yardımların ardından 15 öğrenciyi 5 yıl boyunca yüzde 100 burslu okutacak.

Kan bağışı yaptılar

İstanbul Aydın Üniversitesi: Öğrenciler, akademik ve idari personel Van için gerekli malzemeleri temin etmek üzere maddi destekte bulundu. Üniversite içinde Kızılay ile işbirliğiyle kurulan Kan Bankası aracılığıyla bölgede doğan kan ihtiyacını gidermek için öğrenci ve personel kan bağışı yaptı. Öğrencilerin düzenlediği kermes, sosyal paylaşım sitelerinden yapılan duyurular ve toplanan diğer yardımlar da yetkililere teslim edildi.

Yazarın Tüm Yazıları