Olmadı Kanarya

FENERBAHÇE Ülker, Mayıs 2012’deki Final Four rüyamızı gerçekleştirmek adına Lavrinoviç, Jasikievicius ve Kinsey’in yerine, Jerrels, Gist, Bogdanoviç ve son olarak Sefolosha takviyeleriyle yola koyuldu.

Haberin Devamı

Gruptan ilk 16 yolculuÄŸunu tehlikeye sokmama adına mutlaka yenmesi gereken Caja Laboral’ı konuk eden sarı lacivertliler,Â
20-12 ilerde bitirdiği ilk çeyrekten sonra kemik beşini değiştirip üç yeni kısası Curtis Jerrells, Bogdanovic ve Thabo Sefolosha ile ikinci çeyreğe başlayınca  maçı epey sıkıntıya sokarken Caja’nın da toparlanmasına ve deplasman stresini atmasına yol açtı.

Ukiç’in varsa oynatacaksın

Neyse ki, Ukic’in dengeli oyun anlayışıyla Caja’nın Fransız Milli Takımı’ndan tanıdığımız Kevin Seraphin’le dozunu yükselttiği pota altı baskısını dengelemesiyle iki sayı önde gittiler soyunma odasına ilk yarı sonunda. Rakip koç, takıma geri dönüş yapan ünlü Arjantinli Pablo Prigioni ile Fernando San Emeterio’yu takım dağılmak üzereyken doğru zamanlamayla oyuna sürerek dengeyi bu çeyrekte sağladı. Zaten ona bu altın değerindeki deplasman galibiyetini getirende bu manevrası oldu.

Haberin Devamı

Prigioni farkı

Aleyhimize kırılma, kabus halinde üçüncü çeyrekte başaldı. Dün akşam  Bogdanoviç ve Emir’den beklenen katkıyı alamayan Kanarya kenar yönetimi, kısa adamların performansına bağlı basketbol tarzına bel bağlamanın cezalandırmasını yaşadı. Son çeyreğin ilk beş dakikasında Caja koçu, akşamın kader adamı Prigioni’yi kenarda oturtunca Jerrels’in peş peşe iki üçlüğüyle oyuna ortak olduysak da tekrar oyuna geri dönüş yapan Arjantinli, 7 top çalma, 7 asist ve 6 sayısıyla F.Bahçe’nin kötü kaderini belirleyen adam oldu. 23 sayı ve 6 ribaunduyla Mirza Teletoviç’i durduramayınca Abdi İpekçi’de umduğumuzu bulamadık.

Yazarın Tüm Yazıları