Oktay Ekşi’ nin gitmesini kabul edemiyorum

Ne aklım, ne bünyem, ne de adalet duygum bu istifayı kabul etmiyor.

Haberin Devamı

Ahmet Hakan’ın tersine, tıpkı Nazlı Ilıcak ve Ferai Tınç gibi, ben de bu istifanın son derece haksız, yersiz, orantısız ve manidar olduğunu düşünüyorum. Daha önce ne hakaretler edildi bu medyanın her sahasında, ne inanılmaz rezillikler yaşandı, ne yüz kızartıcı tanımlamalar ve anlatımlar yapıldı da alkışlandı...

 

Sabahtan akşama kadar her türlü tartışma programında, her türlü web sitesinde, bir sürü gazetede bitmek bilmeyen bir hakaret, aşağılama, rencide etme, kavga ortamı zaten sözkonusu. Asla hakaret edilmeye devam edilsin, ve bu olağandır, bizim bünyemizdendir, normaldir demiyorum bakın asla! Ama kesilen cezanın haddinin de son derece aşık olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

 

İhtar verilebilirdi Oktay Ekşi’ ye...

 

Zaten Oktay Ekşi 79 yaşında, gayet samimi, gayet açıkça özür diledi. Köşesinde yazdı bunu en açık şekliyle. Hala daha ne oldu da bu kadar üzerine gidildi inanın anlamadım. Anlamıyorum. Ya da şöyle demeliyim, olan biteni anlamadığımı düşünmek istiyorum; çünkü anladığımı varsaydığım şeyi son derece fena buluyorum.

 

Bu istifanın, bir sürü başka tatsız şeyin habercisi olma ihtimalini de ister istemez düşünüyorum. Bu istifanın bir sürü başka istifa için örnek teşkil edecek şekilde kullanılmasından da ürküyorum.

 

Eğer bu kadar etiktiysek hem, hakikaten istifa istifa üzerine gelmesi lazım değil mi? Yani birileri çok etik davranırken öbürleri bildiğini okuyacak öyle mi?

 

Üstelik acı ama gerçek işte, nasıl ki televizyonda gördüğümüz bir saldırıda ölü sayısı 200 olmadıkça ölü sayısını kanıksar ve şöyle bir kınar ve unutur olduk, küfür de hakaret de kanıksatıldı hepimize. Bü ülkenin tepesindekiler halkına hakaret ederek konuşursa, kendileri bu yolu açmış olmazlar mı?

Haberin Devamı

 

Bizlerin dokunulmazlık kalkanı da yok ki! Kendi irademizle başbaşayız.

Kalemimiz aracılığıyla fikirlerimiz uluorta açıkta. Olması gereken de bu ya!

 

Televizyona bakıyorum, gazeteleri tarıyorum, bugüne kadar gelmiş geçmiş en yozlaşmış “iletişim” dönemini yaşarken tepeden tırnağa hepimiz, faturanın Oktay Ekşi’ ye kesilmiş olmasını çok çok çok manidar buluyorum.

 

Sıra kimde?


Merak ediyorum.

 

Bu istifayı ve istifayı destekleyenleri anlamıyorum.

 

Anlayabileceğimi de sanmıyorum.

 

Yonca

“anlamsız”

Yazarın Tüm Yazıları