Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2010 14:15
Antalya'nın Alanya ilçesinde, adını içerisindeki 15 bin yılda oluştuğu belirtilen sarkıtlardan damlayan su damlacıklarında alan Damlataş Mağarası, doğal güzelliğinin yanı sıra astım hastalığına şifa umuduyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.
İskele inşaatında kullanılmak üzere taş ocağı olarak tespit edilen yerde dinamit ateşlemesi sonucu 1948'de ortaya çıkarılan Damlataş Mağarası'nı, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.
Alanya Kalesi'nin alt kısmındaki Damlataş Plajı'nda yer alan mağara, deniz seviyesinin atında olmasına rağmen 760 milimetre hava basıncı, 22 derece ısısı ve yüzde 95 nem oranı ile ilçeye gelen turistlerin önemli uğrak yerlerinden biri olarak öne çıkıyor.
50 metre uzunluğunda ve 15 metre yüksekliğindeki geçitten geçerek, mağaranın tabanına inen turistler, burada hatıra fotoğrafı çektirerek ziyaretlerini ölümsüzleştiriyor. Astım hastaları ise şifa umuduyla mağaradaki banklarda uzun süre oturarak, hastalıklarına şifa arıyor.
Alanya Belediyesi yetkilileri, Damlataş Mağarası'nı bu yılın yedi aylık döneminde 114 bin turistin gezdiğini, bunlardan 2 bin 100'ünün astım hastası olduğunu bildirdiler.
Kayseri'den ailesiyle birlikte Alanya'ya tatile gelen Ümit Akgöz, yaptığı açıklamada, Damlataş Plajı'nda denize girdiklerini ve ardından mağarayı gezdiklerini ve mağaranın güzelliğine hayran kaydıklarını anlattı.
Ankara'dan tatil amacıyla ilçeye gelen Şenay Akpınar ise astım hastası olduğunu ve bu nedenle mağarayı ziyaret ettiğini belirten Akpınar, “Astım hastasıyım. Nemli ve sıcak havadan dolayı nefesim tıkanıyor. Damlataş Mağarası'nın astım hastalığına iyi geldiğini duyarak, ziyaret ettim. Şu anda çok rahat nefes alabiliyorum. Mağara serin, nem var ama rahatsız etmiyor. İyi ki gelmişim” diye konuştu.