Yaşasın! Bizimkiler de hazırlanıyorlarmış

İNSAN bazen fikirlerinde nasıl da yanılabiliyor!

Örneğin alın beni.

Şimdi ben son yıllarda sivil tüm kurumlarımızda çözülme olduğunu düşündüğümden, yaklaşan savaşa yönelik anlamlı tedbirler alınabileceği kanısında değildim.

Ancak yetkililerin son yaptıkları bir açıklama bu fikrimde nasıl da yanlış olduğumu, nasıl da önyargılı düşünmeye başladığımı bana gösterdi.

Irak'ta ve bölgemizde işlerin sıcaklaşacağının artık nihayet fark edilmesiyle birlikte sivil savunmadan sorumlu yetkililer bir açıklama yaparak ‘‘memlekette bozuk durumda olan tüm acil durum sinyallerinin tamir edilmesi’’ talimatını yurdun dört köşesine gönderdiklerini açıkladılar sevgili okurlar.

Evet gözümüz aydın, içiniz rahat olsun, bozuk sinyaller artık önümüzdeki günlerde tamir edilmeye başlanacak,

* * *

Biliyorsunuz bizim İsrail Devleti ile yapmış olduğumuz bir güvenlik işbirliği anlaşması var.

Güvenlik ile ilgili konularda müttefikimiz onlar yani.

Büyük bir savaş çıkması durumunda ortak hareket edeceğimiz İsrail'de adamlar kendi ülkelerine tüm füze saldırılarına karşı koruyacak yepyeni bir savunma sistemiyle kaplıyorlar sınırlarını...

Bizimkiler ise bozuk olan sinyallerinin tamir edilmesi gerektiği kararını şimdi bu aşamada nihayet verebiliyorlar.

İki ülkenin meseleye yaklaşımında hayli önemli farklar var. İsrail'e acilci diyebiliriz bu konuda, bizimkiler ise Akdeniz insanının rahatlığı içinde yaklaşıyorlar meseleye, ‘‘Şu pazar bir geçsin de bakarız meseleye’’ der gibi bir halleri var.

* * *

Aslında sinyallerin tamir edilme kararının alınması ve bu kararın büyük ihtimalle önümüzdeki günlerde uygulamaya konulacak olması hayatın genel akışı içinde önemsiz bir karar olarak görünse de durum öyle değil.

Düşünsenize bize bugüne kadar hep dünyanın en sıcak bölgesinde yaşadığımızı, bizi içimizden ve dışımızdan sürekli olarak bölmek isteyenlerin olduğunu, tüm sınırlarımızın aslında bize karşı iyi fikirler beslemeyen ülkelerle çevrilmiş olduğunu anlatıp durdular.

Buna rağmen acil durum sinyalleri bozukmuş bunca zamandır.

Yani Allah korusun bir durum olsaydı, yaklaşan tehlikeden bile haberdar olamadan ve büyük ihtimalle de o anda haberlerde magazin programı seyrediyor durumda olduğumuzdan ağzımızda aptalca bir gülümseme olarak ölüp gidecektik bu dünyadan.

Ama yetkililer şimdi aldıkları kararla bu ihtimali ortadan kaldırdılar.

Artık bir tehlike olduğunda bize biraz önceden haber vererek en azından yüzümüzde bir panik ifadesiyle ölme tutarlılığını yakalama şansını tanıdılar bize.

* * *

Büyük ihtimalle bir ay içinde filan sinyallerin tümü tamir edilmiş olacaktır.

Bu ilk adım bir atıldıktan sonra sinyali duyan insanların ne yapacaklarını araştırma aşamasına da geçilecektir yakın zamanda, buna eminim.

Benim tahminim önümüzdeki günlerde tüm illerimizde sivil savunma tatbikatlarının yapılmaya başlanacağıdır.

Biliyorsunuz değil mi, biz dünya tatbikat düzenleme şampiyonuyuz.

Gerçek yaşamda olmayan, olamayan tüm tedbirleri tatbikatlarda alarak, olmayan hazırlıklar varmış gibi rol yapıyoruz nedense.

Adım gibi biliyorum ki yarın öbür gün bir kimyasal saldırı karşısında halkın ne yapması gerektiğini anlatan bir tatbikat da düzenlenecektir.

Ve bu tatbikatta son model gaz maskesi giymiş tam teçhizatlı uzmanlar rol icabı ölmek üzere olan (ki bizim tatbikatların en başarılı olduğu bölüm budur, gerçek yaşamdan talimli olduğumuz için ölme rolünü çok iyi başarıyoruz genelde) insanlara hızla en modern müdahaleleri filan yapacaklardır.

Sonra bu gezgin tatbikat ekibi büyük ihtimalle elde sadece birer adet bulunan malzemelerini büyük bir dikkatle toplayıp başka bir şehre, oradaki halkı aydınlatmak için gidecektir.

Eskiden sirk dolaşırdı taşrada, şimdi postmodernleştik, kimyasal saldırıya müdahale ekibi dolaşacak şehir şehir.

Ve benim tahminim şehre gelen her yeni atraksiyonu alkışlayan halk bu tatbikatı da alkışlayacaktır aynı şevkle.

Ha seçim meydanındaki komedi, ha tatbikattaki komedi ne fark eder ki Allah aşkına değil mi ama.
Yazarın Tüm Yazıları