Cevizli ay çöreÄŸi

Güncelleme Tarihi:

Cevizli ay çöreği
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 09, 2007 13:19

Haberin Devamı

Gerekli malzemeler

Cevizli ay çöreği


4 buçuk su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru pakmaya
yarım su bardağı ılık süt veya su
2 adet yumurta
yarım çay kaşığı tuz
100 gram margarin
1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
1buçuk kahve fincanı toz şeker

İç malzemeleriÂ

4 su bardağı ince çekilmiş fındık veya badem (500 gr)
2 buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz
2 tatlı kaşığı kakao
yarım çay kaşığı tarçın
2 adet yumurta beyazı
 
Hazırlanışı

Mayayı ılık su içerisinde eriterek, ortasını çukur şeklinde açtığınız unun ortasına dökün ve 10 dk. kadar bekleyin.

Diğer malzemeleri de mayalı una karıştırarak yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun. Üzerlerini örtüp sıcak bir yerde 20-25 dk. Bekledikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp her birini merdane ile avuç içi büyüklüğünde açın ve önceden hazırlanmış iç malzemelerini bu hamurla sarın ve ay şeklini verin. Yağlanmış tepsiye dizerek 25-30 dk dinlendirin, üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında 200 °C' de 15-20 dk. pişirin.

Haberin Devamı

İç Malzemenin Hazırlanışı

Bir kabın içerisine tüm iç malzemelerini koyarak, karıştırın. istediğiniz sertlikte değilse un ilave edebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!