Ayva bastı

Güncelleme Tarihi:

Ayva bastı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 05, 2007 13:58

Haberin Devamı

Hazırlama süresi: 15 dakika

Ayva bastı

Pişirme süresi: 15 dakika
4 kiÅŸilik

Gerekli malzeme
500 gram ayva
30 gr tereyağı
1 kahve fincanı kırık pirinç
1 su bardağı pqekmez
2 su bardağı su

Hazırlanışı

1) Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Dilimleyip kararmaması içirn limonlu suda bekletin.

2) Limonlu suda betlettiÄŸiniz ayvaları geniÅŸ bir tencereye dizin, üzerine su ilave edin. YumuÅŸayınca pirinci ekleyin. 15 dakika piÅŸirip pekmezi ve tereyağını ekleyin. Suyunu çekinceye kadar piÅŸirmeye devam edin.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!