Yalova Üniversitesi’nde akademik yıl törenle açıldı

Güncelleme Tarihi:

Yalova Üniversitesi’nde akademik yıl törenle açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2016 17:56

Yalova Üniversitesi’nde akademik yıl törenle açıldı

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Üniversitesi 2016-2017 akademik yılına törenle başladı. İslami İlimler Fakültesi’nin temeli de törenle atıldı.

Yalova Üniversitesi’nde yeni ders yılı açılış törenine Yalova Vali Vekili Yıldırım Uçar, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Ayhan Gedik, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, eski AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, CHP İl Başkanı Özcan Özel ile çok sayıda akademisyen, davetli ve öğrenci katıldı.

Açılışa katılması beklenen Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın son anda programının çıkması nedeniyle katılamadığı belirtildi.

Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım törende yaptığı konuşmada, 8 yıl boyunca çeşitli sorunları çözüme kavuşturduklarını ve belirterek, " Artık Yalova’nın gurur duyacağı bir üniversite olmak istiyoruz. Hedefimiz Yalova Üniversitesi’ni Yalovalılar ile birlikte inşa etmektir. Üniversitemiz 5 fakülte, 4 meslek yüksek okulu, 2 enstitü ve araştırma merkeziyle eğitim ve öğretime devam etmektedir. Amacımız uluslararası düzeyde eğitim alan, öğrencilerimizin düzeyini artıran, onları yaşam boyu üretken olmayı sağlayacak öğrenciler yetiştirmektir. Tüm bunları gerçekleştirmek için de bir dönüşümü hayata geçirmek durumundayız. Yalova Üniversitesi’nde FETÖ veya tüm bölücü terör örgütü mensubu kim varsa hesabını soracağız. Ucu kime dokunursa dokunsun sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Rektör Vekili Hüseyin Yıldırım, alınan kararla spor tesislerinin ismini ‘Şehitler spor tesisi’ olarak değiştirdiklerini, törenin yapıldığı kapalı spor salonunun ismini de ‘Şehit Abdülhamit Kaya Spor Salonu’ koyduklarını belirtti. Cizre’de bölücü terör örgütünün bombalı saldırısı sonucu şehit olan Yalovalı polis memuru Abdülhamit Kaya’nın ailesine de törende Prof. Yıldırım tarafından bir plaket takdim edildi. Prof. Yıldırım ayrıca burada ilk dersi verdi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman yaptığı konuşmada Yalova’nın bir üniversite şehri olacağını söyledi. Milletvekili Muharrem İnce ise öğrencilere seslendi. İnce, “Üniversite mezunu çok öğrenci var. Yani sizden çok var. Siz, farklı olmalısınız. Fark yaratarak öne çıkarsınız. Hedefleriniz büyük olsun. Hayalleriniz olsun” şeklinde konuştu. Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar da günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.

Spor salonundaki törenin ardından protokol heyeti ve açılışa katılanlar kampus içerisinde İslami İlimler Fakültesi’nin temel atma törenine katıldı. Buradaki törende de İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bilal Gökkır fakülte hakkında bilgi verdi. Duaların da okunduğu temel atma töreninde ilk harç konuldu. Protokol heyeti, ilk harç için butonlara hep birlikte bastı.

Öte yandan spor salonundaki törende ise Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım’ın imzasını taşıyan ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Rahmet ve Minnetle Anıyoruz’ ve ‘Yalova Üniversitesi Demokrasinin ve Milli İradenin Yanındadır’ yazılı pankartlar açıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!