Yalova Üniversitesi rektörlüğüne aday

Güncelleme Tarihi:

Yalova Üniversitesi rektörlüğüne aday
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 17:48

Yalova Üniversitesi rektörlüğüne aday

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA (DHA)- YALOVA Üniversitesi rektörlüğü için Prof. Dr. Mesut Başak adaylığını açıkladı. Prof. Dr. Başak, rektör seçilmesi halinde hedefinin üniversiteye yeni bir kampus kurarak 50 bin öğrenci sayısına ulaşmak olduğunu belirtti.

Yalova Uygulama Oteli’nde basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Başak, Yalova Üniversitesi’ne adaylığını açıkladı. Prof. Dr. Başak, Yalova Üniversitesi’ni aynı yıl kurulan diğer üniversitelerle kıyasladı ve üniversitenin istenilen noktaya gelmediğini söyledi.

Başak, konuşmasında hedeflerini açıklayarak, “FETÖ ile yok edilinceye kadar çok ciddi bir mücadele etmek ve tekrar üniversitede yapılanma düşüncesinin bile olmaması için gerekli tedbirleri almak istiyoruz. Her çeşit yolsuzluğa teşebbüsü engellemek için gerekli idari kuralları belirlemek ve uygulamak istiyorum. Kaliteli öğretim üyesi, öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi temin etmek ve yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Prof. Dr. Başak, Yalova Üniversitesi Yönetim Kurulu’nda geçmişte görev yaptığını ve FETÖ yapılanmasının kendisini daha sonra bu görevden aldığını iddia etti.

Prof. Dr. Başak, 15 bin civarından öğrencinin olduğunu fakat yurt kapasitesinin bin 500 olduğuna dikkat çekerek göreve gelmesi halinde yurt sayısını artıracağı vaadinde bulundu.

940 dönümlük üniversite arazisinin yetersiz olduğunu söyleyen Başak, “Yeni bir üniversite yapılması şart. Bunun da kapasitesi 50 bin öğrenci olmalı. Böyle bir kampüsün kurulması ve bunun TOKİ’ye yaptırılmasını, 3+3 yıl gibi kısa sürede bunun bitirilmesini sağlamak lazım” dedi.

Prof. Dr. Başak, öğretim görevlilerinin maaşlarının arttırılması konusunda da döner sermayenin artırılması için çalışma gerektiğini belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!