Yalan rüzgârı

Güncelleme Tarihi:

Yalan rüzgârı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2016 21:20

Önceki günkü duruşmada dönemin istihbaratçılarının birbirlerine girdiği Dink davasında, dün de tüm sanıklar birbirlerini yalanladı.

Haberin Devamı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davaya dün İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.Dink cinayetinden hükümlü olan Ogün Samast ve Yasin Hayal duruşmaya hükümlü bulundukları cezaevinden SEGBİS ile bağlandı.

Dink Ailesi ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada söz alan dönemin istihbarat elemanı sanık Erhan Tuncel, Yasin Hayal’in, Zeynel Abidin Yavuz’u tetikçi yapacağı bilgisini ve Hrant Dink’in fotoğraflarını dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde komiser yardımcısı Özkan Mumcu’ya verdiğini, Mumcu’yla bu konuya ilişkin çalışma yaptığını öne sürdü. Tuncel, “Zeynel” ismini dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç’e de söylediğini iddia etti.Söz alan Özkan Mumcu ise, “Erhan Tuncel’den aldığım herhangi bir fotoğraf yok. Fotoğrafı kime verdiyse bilemiyorum. Kendisinden bana ulaşan Zeynel Abidin Yavuz ismi de yok” dedi.

Haberin Devamı

AKYÜREK TAHLİYE İSTEDİ

Eski Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek ise, “Örgüt mensubu denilen Muhittin Zenit, Ercan Demir, Özkan Mumcu mahkemenizce tahliye edilmiştir. Diğer üye denilenler de tutuksuz yargılanmakta” diyerek tahliye talebinde bulundu.Eski emniyet amiri Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek’in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!