Yakalanamayan 7 avukat hakkında tutuklama kararı

Güncelleme Tarihi:

Yakalanamayan 7 avukat hakkında tutuklama kararı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2016 16:38

ANTALYA'da bayram öncesi haklarında arama ve inceleme kararı verilen 25 avukattan adreslerinde bulunamayan 7'si hakkında gıyabi tutuklama kararı verildi. Kalan 18 avukatın 10'u ise tutuklandı.

Haberin Devamı

Antalya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında arama- inceleme kararı verilen 25 avukattan 18'i adreslerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan 18 avukattan Ali Ünal, emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Kalan 17 avukattan 9'u ise emniyetteki sorgunun ardından Kurban Bayramında adliyeye sevk edildi. 9 avukattan Münip Ermiş ile Lider Tanrıkulu adli kontrolle serbest bırakıldı. Avukatlar Hakan Evcin, Ersan Satılmış, Sedat Alp, İlknur Mersin, Tuba Günay Durmaz, Kenan Mengi ve İbrahim Yıldız ise tutuklandı.

8 AVUKATTAN DA 3'Ü BU SABAH TUTUKLANDI

Sorguları bayramda devam eden Adnan Taşkın, Osman Yengil, İbrahim Eren Çakıroğlu, Fırat Coşkun, Salih Bayram Akıncı, Mustafa Özmen, ile Arif Usta da dün gece adliyeye sevk edildi. Sorgusu sabaha kadar süren 8 avukattan Osman Yengil, Mustafa Özmen ve Adnan Taşkın tutuklandı. Diğerleri ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Adreslerinde bulunamayan Hasan Tarık Şen ile Ammar Yılmaz, Burak Can, Ayşe Tokgöz Coşkun, Enes Tokgöz, Abdullah Selen ile Erdal Taş hakkında ise gıyabi tutuklama kararı verildi.

AVUKATLAR CÜBBELİ AÇIKLAMA YAPACAK

Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, bazı avukatlar hakkında yürütülen soruşturmalarla ilgili pazartesi günü saat 12.00'de Antalya Adliyesi'nde basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. Bacanlı, sosyal medyadaki hesabından yaptığı açıklamada, “Bütün baro başkanlarımızı ve meslektaşlarımızı cübbeleriyle birlikte bekliyoruz" diyerek, avukatlara toplantıya katılmaları için çağrıda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!