HABER

23 Nisan coşkusu Rami Kütüphanesi’nde

Rami Kütüphanesi’nde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla karşılamak için Rami II. Geleneksel 23 Nisan Çocuk Şenliğine ek olarak kapalı alanda 15, bahçe alanında sayısız etkinlik düzenlendi.

Geçmişi 18. yüzyılın ortalarına dek uzanan, 250 yıllık tarihi geçmişe sahip olan Rami Kışlası, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yoğun gayretleriyle yürütülen aslına uygun restorasyon, renovasyon ve yeni inşa çalışmalarının tamamlanmasıyla Rami Kütüphanesi olarak yeniden hayat buldu. İstanbul’un en büyük, Türkiye’nin sürdürülebilir tek kütüphanesi olan Rami Kütüphanesi’nde, Türk kültürünün zengin mirasını kutlamak ve çocuklarımızın özel günü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla karşılamak için Rami II. Geleneksel 23 Nisan Çocuk Şenliğine ek olarak kapalı alanda 15, bahçe alanında sayısız etkinlikte çocukların doyasıya eğlendiği, ip atlama, çuval yarışı, müzikli eğlenceler, tiyatro gösterileriyle beraber çocukların mutlu olması için yüz boyaması, balon, bayrak, pamuk şeker, macun ve kekler de dağıtıldı. Bununla beraber Kültür ve Turizm Bakanlığına ait Okuma Kültürü Mekanlarının Kitap tanıtımı yapıldı.

OKUMA KÜLTÜRÜ MEKÂNLARI ADLI ESERİN KİTAP TANITIM PROGRAMI

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan gelen açıklama şöyle:

Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak son yıllarda ülkemizde hizmete sunulan çocuk kütüphaneleri ile birlikte, Bakanlığımızca çocuk edebiyatına, çocuk ve ilk gençlik yayıncılığına yönelik ulusal ve uluslararası mecralarda yürütülen çalışma ve projelerin sayısı artmaktadır.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce "Millî Kültür Eserlerinin Basımı ve Yayımı Projesi" kapsamında, 2023 yılında yayımlanan Okuma Kültürü Mekânları adlı eser ile çocuklarımıza, bir kitabın fikir olarak doğuşundan okurların eline ulaşıncaya kadar geçirdiği tüm süreç, 7 farklı okuma kültürü mekânı; kitabevi, yazarevi, kütüphane, sahaf, matbaa, yayınevi, kitap fuarı üzerinden 7 farklı macera ile anlatılıyor.

Yazar Figen Yaman Coşar tarafından kaleme alınan, yayın koordinatörlüğünü Melike Günyüz ve editörlüğünü Fatma Hazan Türkkol’un yürüttüğü Okuma Kültürü Mekânları adlı eserde yer alan 7 cildin her biri farklı bir illüstratörün çizimleriyle resimlendirilmiştir. Böylece çocuklar farklı mekânlar yanında her kitapta yeni bir anlatım türü ve çizerle de tanışma imkânı bulacaktır.

Bu hâliyle benzersiz olan eser, güzel dilimiz Türkçenin anlatı türlerini ve okuma kültürü mekânlarını eşleştirerek çocuklara yeni bir bakış açısı kazandırıyor. Bir kitabın kaleme alınma ve yayımlanma, raflarda ve kitap fuarlarında sergilenme, tercüme edilme serüveni ile telif hakkı, matbaa terimleri ve kütüphane kullanımını özendirme gibi konularda küçük yaşlardan itibaren çocuklarda bir bilinç oluşturulması özellikle okuma kültürü edinmeleri, okuma eylemini bir yaşam biçimi olarak içselleştirmelerine katkı sağlanması hedefleniyor.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle, Okuma Kültürü Mekânları adlı eseri, 23 Nisan 2024 tarihinde Çocuk Bayramı’mızda, eserde yer alan kütüphane macerası adlı cildin Rami Kütüphanesinde geçiyor olması nedeniyle de anlamlı olacağı düşüncesiyle Rami Kütüphanesinde kıymetli çocuklarımızla buluşturacağız.

Sayın Bakan Yardımcımız Gökhan Yazgı, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürümüz Taner Beyoğlu, Genel Müdür Yardımcımız Elif Uzun Sümercan ve değerli yazarlar, çizerler, yayıncılık sektörü temsilcileri, çocuk ve ilk gençlik yayıncıları ve pek tabii çocuklarımızın katılımıyla gerçekleştirilecek olan kitap tanıtım etkinliğine katılımlarınızı bekliyoruz.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler