Vatan Partili Uğur: Öyle bir takiye içindeydiler ki fark edilmeleri çok zordu (2)

Güncelleme Tarihi:

Vatan Partili Uğur: Öyle bir takiye içindeydiler ki fark edilmeleri çok zordu (2)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2016 16:14

Vatan Partili Uğur: Öyle bir takiye içindeydiler ki fark edilmeleri çok zordu (2)

Haberin Devamı

"BÖYLESİNİ HİÇ GÖRMEDİM"
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur, Manavgat'tan sonra partisinin Muratpaşa ilçe teşkilatının düzenlediği 'Teröre karşı birlik' kahvaltısına katıldı. Abdullah Öcalan'ı sorgulayan emekli Albay Uğur, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin sürpriz olmadığını söyledi. Hatta darbe girişiminden saatler önce 15 Temmuz'da kendisiyle röpörtaj yapan Yeni Şafak Gazetesi'ne "Fethullahçı terör örgütü darbe girişiminde bulunabilir" dediğini anlatan Uğur, "Bu röpörtajı yaptıktan saatler sonra bu olay gerçekleşti" dedi. FETÖ'nün 1984 yılından beri askeri okullarda ve devletin kritik makam ve mevkilerine giden ne kadar yol varsa yerleştiğini söyleyen Uğur, "1984'ten beri göz yumularak ya da gözden kaçırılarak belirle noktalara gelmesi sağlanan bir çeteyle karşı karşıyayız. İnanılmaz bir çete. Ben, bütün ömrünü terörle mücadelede geçirmiş bir arkadaşınızım. Böylesini hiç görmedim" dedi.
"BENİM ODAMI DA BASMIŞLAR"
FETÖ'nün 15 Temmuz akşamı kendisini de hedef aldığını anlatan Hasan Atilla Uğur, "15 Temmuz akşamı Fethullahçı teröristler Merkez Orduevi'nde odamın kapısını kırıp beni aramışlar. Ben emekli bir subayım. Beni niye arıyorlar? Kendilerine zarar verdiğini düşündükleri kimseyi affetmezler. Bu bilinçte olmalıyız" diye konuştu.
Siyasi çekişmelerin bir tarafa bırakılıp birlik olma zamanı olduğunu anlatan Uğur, "Şimdi Mustafa Kemal Atatürk çizgisinde ülkücüsüyle devrimcisiyle hepimizin bir araya gelmesi ve bu mücadeleyi birlikte vermemizin tam zamanıdır" dedi. Darbe girişiminden sonra tutundukları tavır nedeniyle yöneltilen eleştirilere de yanıt veren Uğur, şöyle konuştu:
"Bu olaya hala tiyatro gibi bakmak doğru bakış tarzı değildir. Bizi iktidar ağzıyla konuşmakla suçluyorlar. Biz içeride yattığımızda yatıranların, o Silivri'nin kapılarına sizleri getirip gaz yedirenlerin kimler olduğunu bilmiyor muyuz? Biz gerizekalı mıyız? Hayır. Ama ben şimdi olguya bakıyorum olguya. Şu anda PKK ile bir savaş var mı? Kahraman ordumuz askerlerimiz mücadele ediyor mu? Var mı buna yayır diyecek? Yok. Peki O FETÖ denilen Amerikan şerefsiz gladyosuyla var mı? Var. Bu mücadele varken, 'falanca adam bunlarla mücadele ediyor ben bunlarla mücadele etmiyorum. Onun yanına düşmüş olabilirim' mantığı Mustafa Kemal Atatürk mantığıyla bağdaşmaz. Bunu bir geçelim. Soracağımız hesabı herkesten soracağız. Ama herşeyin zamanı ve yeri var."

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) -

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!