Van Erciş ve Hakkâri Şemdinli’de 7 şehit

Güncelleme Tarihi:

Van Erciş ve Hakkâri Şemdinli’de 7 şehit
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2016 20:06

PKK'lı teröristlerin Şemdinli Aktütün'deki bombalı tuzağında 5 asker, Van Erciş'teki karakol saldırısında ise 1 asker ile 1 korucu şehit oldu.

Haberin Devamı

KIRGIZ KORUCU ŞEHİT

Van'ın Erciş ilçesindeki Pay Jandarma Karakol Komutanlığı’na, dün gece saat 00.20’de PKK’lı teröristler patlayıcı madde yüklü araçla saldırdı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre saldırıda Jandarma Er Eyüp Öksüz (21) ve korucu Turanbeg Gürocak şehit olurken 10 asker ile 5 korucu yaralandı. Şehit Jandarma Er Eyüp Öksüz dün sabah Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı ’nda düzenlenen törenin ardından Ankara’ya uğurlandı.

Şehit er, bugün Ankara’da toprağa verilecek. Kırgız Türkü olan şehit korucu da bugün Kırgız Türkleri’nin yaşadığı Ulupamir Mahallesi’nden uğurlanacak. Hakkâri’de ise Şemdinli ilçesindeki Beyyurdu-Aktütün karayolunda, dün saat 12.05’te askeri aracın geçişi sırasında, PKK’lı teröristlerin yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirmesi sonucu 5 asker şehit oldu. Hakkâri’deki saldırıda şehit olan askerlerden dördünün isimleri şöyle: 21 yaşındaki Piyade Er Osman Er, astsubay Kamil Yelmen, Astsubay Çavuş Burak Erten, Piyade Sözleşmeli Er Yunus Yılmaz.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, askerlerin yol kontrolü yaptıkları belirtildi. Patlama sonrası bölgeye sevk edilen takviye birlikler kaçan PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlattı.

Mardin Artuklu’daki Cevizli Jandarma Karakolu’na önceki gün düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Adem Algın ve Jandarma Er Orkun Alp Arslan da dün Mardin’de yapılan törenle memleketlerine uğurlandı.

5 PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ

Mardin Kızıltepe’de ise Büyüktepe köyünde operasyon düzenleyen polis ile PKK’lı teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 4 PKK’lı öldürülürken, 4 polis yaralandı.

Van’ın Hacıbekir Mahallesi Cihan sokaktaki bir evde PKK’lı bulunduğu ihbarı alan Terörle Mücadele Şubesi ekipleri operasyon yaptı. Özel Harekât polislerinin de destek verdiği operasyonda evin çevresi sarılarak ‘teslim ol’ çağrısında bulunuldu. Evdeki PKK’lı teröristin ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 1 PKK’lı ölü ele geçirilirken, 1 kişi de gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Hakkâri Çukurca’da PKK’lı teröristlerin 2. Hudut Tugay Komutanlığı’na saldırısında havan mermisinin isabet ettiği araçta yaşamını yitiren 12 yaşındaki Doğan ve 5 yaşındaki Viyan Kanat da dün Narlı köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Van Erciş ve Hakkâri Şemdinli’de 7 şehit

ŞEHİTLER SAFI

Van Erciş’te gece PKK’lı teröristlerin karakola bombalı saldırısında bir asker ve bir korucu şehit düştü. Hakkâri Şemdinli’de ise dün askeri aracın geçişi sırasında teröristlerin yola tuzakladığı bombayı patlatmasıyla 5 asker şehit oldu.

Van Erciş ve Hakkâri Şemdinli’de 7 şehit

Şehitler memleketlerine törenle uğurlanırken, Hakkâri’deki başka bir PKK saldırısında hayatını kaybeden 2 çocuk gözyaşlarıyla uğurlandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!