Vali Can'dan demokrasi şehidinin ailesine ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Vali Candan demokrasi şehidinin ailesine ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2016 15:49

Vali Can'dan demokrasi şehidinin ailesine ziyaret

Haberin Devamı

TOKAT,(DHA)-TOKAT Valisi Cevdet Can, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaralı polislere yardım etmek isterken şehit edilen Erdem Diker'in ailesine taziye ziyaret bulundu.

TSK içerisindeki bir grup FETÖ'cu askerin darbe girişimi sırasında Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaralı polislere yardım etmek isterken şehit edilen Erdem Diker'in Başçiftlik İiçesi Şahnaalan köyünde yaşayan ailesine ziyaret eden Vali Cevdet Can, acılı aileye taziyelerini iletti. Erdem Diker'in babasu Hamdi Diker ve aile bireyleri ile görüşen Vali Can, "Vatanımızın ve milletimizin başı sağ olsun. Evladınız, vatanımızın selameti ve bayrağımızın ilelebet dalgalanması için şehit oldu. Bu millet, hainleri de kahramanları da asla unutmayacaktır" dedi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi. Vali Can, ayrıca Erdem Diker'in mezarını da ziyaret ederek dua etti. 



YARALI VATANDAŞI ZİYARET ETTİ

Vali Cevdet Can ayrıca darbe girişimi sırasında İstanbul'da açılan ateş sonrası yaralanan Bayram Ertubay’ı tedavi gördüğü Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde ziyarete etti. Ertubay'ın sağlık durumu hakkında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Hastane Başhekim Vekili Dr. Faruk Kutlutürk’ten bilgiler alan Vali Can, böyle bir ihanetin bin yıllık tarihte hiç görülmediğini söyleyerek, "İmanınızla göğsünüzü kurşunlara siper ettiniz. Allah hepinizden razı olsun. Sizler vatan, millet ve bayrak aşkı aşılanmış insanlarsınız" diye konuştu. Kabus olarak ifade ettiği bu korkunç olayı asla unutamayacağını belirten demokrasi gazisi Ertubay ise, kendisine gösterilen yakın ilgiden dolayı hastane yönetimine ve kendisini ziyaret eden Vali Can’a teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!