'Uzatmadan karar veririz'

Güncelleme Tarihi:

Uzatmadan karar veririz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2017 20:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tanzanya ve Mozambik’in ardından, Afrika turunun son durağı olan Madagaskar’dan dün ‘Anayasa değişikliği’ mesajları verdi.

Haberin Devamı

Erdoğan ve Madagaskar Cumhurbaşkanı Hery Rajaonarimampianina, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, basın toplantısının ardından, anayasa değişikliğine ilişkin Meclis’ten geçen kanunla ilgili olarak, ”Ülkemize döndükten sonra öyle zannediyorum ki Meclis Başkanlığı’nın, Cumhurbaşkanlığı’na parlamentodaki bu görüşmelerin neticesini ulaştırmış olması lazım. Bizler de değerlendirmemizi yapacağız, fazla uzatmadan. Çünkü milletin beklentisi budur. Hemen kararımızı verip ve bu önemli adımı, atılan bu kararlı adımı bizler de TBMM’ye tekraren göndereceğiz” dedi.

CHP ANAYASA MAHKEMESİ’NE GİDERSE

Cumhurbaşkanı, CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurmasına ilişkin soruya ise şöyle yanıt verdi: “Muhalefet, Anayasa Mahkemesi’ne başvurabilir. Bu konuda herhangi bir önleyici, ‘niye oraya gidiyorsun’ deme hakkımız yok ama bunlara da alışığız. Anayasa Mahkemesi’ne çok sık gitmeye alışık anlayış da var ülkemizde. Temenni ederim ki bir an önce Anayasa Mahkemesi de bu konuyla ilgili kararını verir. Çünkü milletimiz şu anda yoğun bir şekilde heyecanla artık bu konuda atacakları adımın hazırlığı içerisinde.”

Haberin Devamı

FETÖ OKULLARI SORUSUNA YANIT

Rajaonarimampianina da konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ülkeye gelen heyete işaret ederek bu kalabalık heyetin aslında Türk makamlarının ziyarete verdikleri önemi gösterdiğini vurguladı. "Türkiye'de son zamanlarda meydana gelen olayları duyduk, biliyoruz. Malgaş halkı Türk halkının yanındadır. Düşmanlarla savaşırken sizin yanınızdayız" diyen Rajaonarimampianina, ülkedeki FETÖ okullarının kapatılıp kapatılmayacağına ilişkin bir soru üzerine, "Nerede olursa olsun terörle mücadele etmeliyiz. Terörden doğrudan etkilenmesek de yine de mücadele etmeliyiz ve bunu bilgece yapmamız gerekiyor" değerlendirmelerinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!