Ümit Özdağ: Subay ve astsubaylara Fetullah Gülen'in mehdi iddiasını çürüten eğitimler verilmeli

Güncelleme Tarihi:

Ümit Özdağ: Subay ve astsubaylara Fetullah Gülenin mehdi iddiasını çürüten eğitimler verilmeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 14:38

Ümit Özdağ: Subay ve astsubaylara Fetullah Gülen'in mehdi iddiasını çürüten eğitimler verilmeli

Haberin Devamı

Nursima KESKİN / ANKARA, (DHA) - MHP'li Ümit Özdağ, TSK ve Jandarma Genel Komutanlığında subay ve astsubaylara yönelik "FETÖ'nün temel ideolojisi olan Fetullah Gülen'in mehdi olduğu iddiasını çürüten eğitimlerin verilmesi gerekiyor" dedi.

MHP Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, TSK'da FETÖ'cü sayısının yüzde 50'lilere kadar yükseldiğini savunarak bunların sert çekirdek, sempatizan ve güçlüden yana görünenler olarak üçe ayrıldığını bildirdi. Tasfiyelerde FETÖ'nün sert çekirdeğinin öncelikle TSK'dan alınması gerektiğini vurgulayan Ümit Özdağ, "Genelkurmay Başkanı, Jandarma Genel Komutanı, Milli Savunma Bakanı ve İçişleri Bakanına bir önerim var: TSK ve Jandarma Genel Komutanlığı birliklerinde subay ve astsubaylara yönelik FETÖ'nün temel ideolojisi olan Fetullah Gülen'in mehdi olduğu iddiasını çürüten eğitimlerin verilmesi gerekiyor. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığının İlahiyat Fakülteleriyle ortak çalışma yapabilir" diye konuştu.

"ÖNERİM SİVİL LİSELERİN KAPATILMASI"

Ümit Özdağ, TSK'nın içinde bulunduğu süreçten çıkması için gerekli olan şeyin moral olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Orduya moral ancak halkın sevgisi ve siyasetin saygısı ile verilebilir. Siyaset TSK'ya saygısını en azından bir bölümünü tarihsel derinliği olan kurumlarını yıkmadan göstermelidir. Kuleli'lisesinin kapatılmaması konusunda uyarılarımız oldu. Cumhurbaşkanı askeri liselerin darbe kültürü aşıladığını ileri sürdü. 19 Temmuz itibariyle tutuklanan general ve amirallerin yüzde 45 i askeri lise, yüzde 55'i sivil liselerden mezun. Önerim sivil liselerin kapatılması. Çünkü sivil liselerin darbeci yetiştirdiği bu rakamlarla öne çıkıyor. Askeri liselerde mezun olanlar Kazım Karabekir, Mareşal Fevzi Çakmak, Ömer Seyfettin. Ve 230 Kuleli öğrencisi İstiklal Harbinde Kuleli'den Anadolu'ya geçmişler ve orada bugünün bağımsız Türkiyesini kurmak için savaşmışlar."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!