Uluslararası medya Can Dündar ve Erdem Gül'ün serbest bırakılmasını dünyaya böyle duyurdu

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası medya Can Dündar ve Erdem Gülün serbest bırakılmasını dünyaya böyle duyurdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 07:39

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) 'hak ihlâli' kararının ardından, 26 Kasım'da tutuklanan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılması dünya medyasında geniş yankı buldu.

Haberin Devamı

AYM kararını 'flaş gelişme' olarak dünyaya duyuran uluslararası ajanslar, tahliye haberini de 'son dakika' geçti.



Fransız haber ajansı AFP tahliye kararını şu ifadeyle dünyaya aktardı:

"Devlet sırlarını ifşa itmeye ilişkin çok tartışmalı davada yargılanan ve son üç aydır tutuklu bulunan iki Türk gazeteci, Anayasa Mahkemesi'nin 'haklarının ihlâl edildiği' yönündeki kararının ardından serbest bırakıldı."

Haberin Devamı

AFP'nin haberinde, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün 92 gün cezaevinde kaldığı vurgulanırken, iki gazetecinin davalarının 25 Mart'ta süreceği belirtildi.



Amerikan Associated Press haber ajansı ise sabah saatlerinde geçtiği haberde, "Suriye'ye kaçak yollarla sokulduğu iddia edilen devlet silahlarına yönelik haberleri nedeniyle tutuklanan iki gazeteci, Türkiye'nin en yüksek mahkemesinin haklarının ihlâl edildiği yönündeki kararının ardından serbest bırakıldı" ifadesini kullandı.

Uluslararası medya Can Dündar ve Erdem Gülün serbest bırakılmasını dünyaya böyle duyurdu


Uluslararası basında yer alan haberlerde, Dündar ve Gül'ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şikâyetini takiben açılan davada ömür boyu hapis cezasıyla yargılandığının altı çizildi. 

DIŞARIDA BÜYÜK BİR KALABALIK BEKLEDİ

İngiliz yayın kuruluşu BBC, “Türk gazeteciler hapisten çıktı” başlığıyla verdiği haberinde, Dündar ve Gül’ün tahliyelerini cezaevi dışında geniş bir kalabalığın beklediğini yazdı. 

Uluslararası medya Can Dündar ve Erdem Gülün serbest bırakılmasını dünyaya böyle duyurdu


BBC, Can Dündar ve Erdem Gül’ün kişisel başvuruları üzerine AYM’nin, ‘kişisel özgürlük ve güvenlik ihlâli’nin yanı sıra ‘ifade ve basın özgürlüğü ihlâli’ kararı verdiğini vurguladı. 

BBC’nin haberinde, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün 2015 Basın Özgürlüğü raporunda, Türkiye’nin 180 ülke arasında 149’uncu sırada yer alması da aktarıldı.

Haberin Devamı

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!