Türkmen sözü

Güncelleme Tarihi:

Türkmen sözü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2016 20:57

Cumhurbaşkanı bize, 1000 yılık topraklarımızdan atılmamamız için her türlü desteği vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye’nin, Suriyeli Türkmenlerin 1000 yıllık topraklarından sökülüp atılmaması için gereken her türlü desteği vereceğini” söylediğini açıkladı. Abdurrahman Mustafa, perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Erdoğan’la yaptığı görüşmeyle ilgili Hürriyet’e şunları anlattı:

RUSYA VURUYOR
“Sayın Cumhurbaşkanı’na Bayırbucak’ta yaşananları ayrıntılı şekilde anlattık. Rusya’ya ait savaş uçaklarının yoğun bombardımanına hedef olduğumuzu bildirdik. Rus uçakları hemen her gün 3-4 kez Türkmen bölgesini bombalıyor. O bölgede bizim dışımızda kimse yok. Elimizdeki askeri teçhizatla Rus bombardımanına daha ne kadar dayanabiliriz belli değil. Uluslararası camia sesimizi duymuyor.

Haberin Devamı

UÇAKSAVAR ŞART

Rus saldırılarına karşı koyabilmemiz için uçaksavarımızın olması şart. Tüm bunları Cumhurbaşkanı’na anlattık. Sayın Cumhurbaşkanı Bayırbucak’ta yaşananları yakinen takip ettiğini belirtti. Esed rejimi, destekçileri ve DAEŞ gibi terör örgütleri tarafından halka yapılan zulmü uluslararası toplumun gündemine taşımaya çalıştıklarını belirtti.”

BİR GÜNDE 410 KAÇAK

Genelkurmay Başkanlığı, önceki gün Kara Kuvvetleri Hudut Birliklerince Suriye tarafından Türkiye’ye kaçak girmeye çalışan 410 kişinin yakalandığını açıkladı. Genelkurmay, 4 F-16’nın da Suriye sınırında devriye uçuşu yaptığını, üç adet bot ve bir adet mobil radar ile Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevinin icra edildiğini duyurdu.

BAKMADAN GEÇME!