Ege Denizi'nde Rus savaş gemisi ile Türk balıkçı teknesi çarpışıyordu

Güncelleme Tarihi:

Ege Denizinde Rus savaş gemisi ile Türk balıkçı teknesi çarpışıyordu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2015 14:05

Rus Sputnik haber ajansı, Ege Denizi'nde Rusya'ya ait bir savaş gemisi ile Türk balıkçı teknesinin çarpışma noktasına geldiğini bildirdi. Moskova'dan yapılan açıklamada, "Smetlivy" adlı gemiden çarpışmayı önlemek için uyarı ateşi açıldığı belirtildi. Olay nedeniyle Rusya Savunma Bakanlığı'na çağrılan Türk askeri ataşenin "sert bir dille uyarıldığı" ifade edildi. Öte yandan, Ege'de Rus gemisini paniğe sevk eden teknenin "Geçiciler Balıkçılık" gövde isimli gırgır teknesi olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

AFP'nin "son dakika" geçtiği habere göre; Ege'de yaşanan bu olay üzerine, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'ndeki askeri ataşesi Rusya Savunma Bakanlığı'na çağrıldı.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, Rus "Smetlivy" adlı "destroyer"daki mürettebatın çarpışmayı önlemek için uyarı ateşi açtığı belirtildi.

Rus savaş gemisinin yaklaşık 1 kilometre mesafede yaklaşmakta olan Türk gemisini fark ettiğinin belirtildiği açıklamada, balıkçı teknesinin telsizle iletişime geçmediği, fişek ve fenerle yapılan uyarılara yanıt vermediği aktarıldı.

SİLAHLARIN VURMA MESAFESİ DIŞINDA ATEŞ AÇILDI

Balıkçı teknesinin yaklaştığı sırada, çarpışmayı önlemek için Rus gemisinden arada 600 metre mesafe varken, ateş açıldığı ve atışların silahların vurma mesafesi dışında yapıldığı vurgulandı.

Rus Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre; ateş açılmasıyla birlikte Türk balıkçı teknesi Rus mürettebatla temas kurmadan yönünü değiştirdi ve 540 metre uzaklıkta seyretmeye devam etti.

Haberin Devamı

Ankara-Moskova hattında yaşanan uçak krizinin gölgesinde yaşanan olayın, Yunan adası Limni'nin 22 kilometre açıklarında gerçekleştiği belirtildi.



ATAŞE UYARILDI VE ŞUNLAR AKTARILDI:

Rus Savunma Bakanlığı Sözcülüğü tarafından akşam saatlerinde yapılan ikinci açıklamada ise Ege’deki olay “Türk tarafının provokasyonu” olarak tanımlanarak, askeri ataşenin sert bir dille uyarıldığı belirtildi. 

Bakanlık açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye’nin Moskova’daki askeri diplomatına bu tür olayların yıkıcı sonuçlara yol açabileceği söylendi. Ankara’dan Suriye’de uluslararası terörizme karşı savaşan Rus askeri kontenjanına karşı provokatif davranışlara son vermesi istendi. Ege Denizi'nde 'Geçiciler Balıkçılık' teknesinin Rus Donanması'na ait “Smetlivy” gemisine karşı sergilediği davranışlar anlatılarak, ateş açmak zorunda kalındığı da hatırlatıldı.”

Ege Denizinde Rus savaş gemisi ile Türk balıkçı teknesi çarpışıyordu

Ege'de Rus savaş gemisi ile çarpışma noktasına gelen 'Geçiciler Balıkçılık' adlı gırgır teknesi...

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!