Türkiye, ödüllerle döndü

Güncelleme Tarihi:

Türkiye, ödüllerle döndü
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2013 00:00

DÜNYANIN en büyük gayrimenkul fuarı kapsamında düzenlenen Mipim Ödül Töreni’nde Türkiye iki projesiyle ödül kazandı.

Haberin Devamı

İstanbul Beylikdüzü’ndeki Marmara Park ‘En İyi Alışveriş Merkezi’ kategorisinde ödül alırken, Akasya Acıbadem projesi ise online olarak gerçekleştirilen halk oylamasıyla birinci seçildi. Türkiye’nin Onur Ülkesi olması dolayısıyla verilen ‘En İyi Türk Projesi’ ödülünü ise dört aday proje arasından Halkalı’daki Bosphorus City kazandı.
Bu yıl Mipim ödüllerine 46 ülkeden 175 proje başvururken, finale 8 kategoride 36 proje kaldı. Bu 36 proje arasında ise ‘En İyi Gayrimenkul Geliştirme’ kategorisinde Akasya Acıbadem, ‘En İyi Alışveriş Merkezi’ kategorisinde ise Marmara Park finale kalmıştı. Önceki gün düzenlenen ödül töreni kapsamında Marmara Park kategorisinde ödülü kazanırken, Akasya Acıbadem ise kendi kategorisindeki ödülü kazanamasa da online olarak gerçekleştirilen halk oylamasıyla birincilik kazandı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin projesi Bosphorus City

DÜNYANIN en iyi gayrimenkul projelerinin belirlendiği Mipim Ödülleri’nde, Türkiye’nin ilk temalı konut projesi olan Bosphorus City, bu yıl onur konuğu olan Türkiye’nin en iyi projesi seçildi. Mehpare Evrenol yürütücülüğündeki Mimarlar Workshop tarafından projelendirilerek Sinpaş GYO tarafından hayata geçirilen Bosphorus City, konut projelerinde hayallerin ne kadar gerçekleştirebileceğini gösteren bir proje niteliği taşıyor.

/images/100/0x0/55ea0bb9f018fbb8f866d1c6

4 ADAY BELİRLENDİ

Mipim Ödülleri’nin sonuçları, Fransa’nın Cannes kentinde yapılan Mipim kapsamında 14 Mart Perşembe günü düzenlenen ödül töreninde açıklandı. Sinpaş GYO’nun Bosphorus City projesi, dört aday arasından “En iyi Türk projesi” seçildi. Lüks ve seçkin yaşam anlayışını mimari ve peyzaj detaylarıyla zenginleştiren Bosphorus City’nin birinci seçildiği törende, ödülü projenin mimarı Mehpare Evrenol aldı.

AVRUPA’DAN ÖDÜLLÜ

Mehpare & Alp Evrenol önderliğinde, Burak Karaca yürütücülüğünde projelendirilen Bosphorus City, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri 2011’de “En İyi Mimari” ve “En İyi Pazarlama Yönetimi” olmak üzere iki dalda iki ödülle ayrılmıştı. Avrupa bölgesinde lider gayrimenkul şirketlerinin bir araya geldiği Avrupa Gayrimenkul Zirvesi çerçevesinde gerçekleştirilen, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri projelerin uluslararası platformlarda değerlendirilmesinde
önemli bir rol üstleniyor.

Haberin Devamı

En iyi AVM Türkiye’de

YÖNETMEKTE olduğu 185 alışveriş merkezi ile Avrupa pazar lideri olan Ece Grubu, iki Mipim Ödülü birden kazandı. 2012 yılı Ekim ayında açılan İstanbul’daki Marmara Park, Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen ve dünyanın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden sayılan Mipim Ödülleri’nde bu yıl juri ve katılımcıların oylarıyla “En İyi Alışveriş Merkezi Ödülü”ne layık görüldü. Ece Grubu, Stuttgart’taki Milaneo projesi ile de “Geleceğin En İyi Mega Projesi” dalında ödül aldı.

/images/100/0x0/55ea0bb9f018fbb8f866d1c8

ÖNEMLİ ÖDÜL

Ece Grubu CEO’su Alexander Otto, Marmara Park’ın kazandığı ödül ile ilgili olarak “Bu anlamlı ödül, yaptığımız işin kalitesinin onaylanmasıdır. Bu anlamda projenin gerçekleştirilmesinde katkısı olan tüm ekibimize ve mimarlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. DWS üst düzey yöneticilerinden Hermann Wüstefeld ise, “Mipim Ödülü, bizim için alışveriş merkezi mimarisinde, konseptinde ve uygulamasında gösterilen başarının ve gerçekleştirmiş olduğumuz yatırımın önemi ile doğruluğunun teyididir” diye konuştu.

250 MAĞAZALI

Haberin Devamı

Marmara Park, alışveriş merkezine bağlantılı Bauhaus Yapı Marketi ve Real Hipermarket de dahil olmak üzere 100 bin metrekare kiralanabilir alanı, 4 bin araç kapasiteli otoparkı, dört kat üzerinde yer alan 250 mağazası, kafe ve restoranları ve sineması ile Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olarak sayılıyor.

Halkın birincisi Akasya oldu

BU yıl 23’üncü kez dünyanın en iyi gayrimenkul projelerinin belirlendiği Mipim Ödülleri’nde Anadolu yakasının gözde yaşam merkezlerinden biri olan Akasya Acıbadem, halk oylamasının birincisi oldu. Danimarka’dan Azerbaycan’a, dünyanın dört bir yanından finale kalan tüm projelerin yer aldığı ve 50 bin kişinin oy kullandığı “Halkın Seçimi Ödülü” kategorisinde yapılan halk oylamaları sonucu 32 proje arasından birinci seçildi.
Dünyanın en büyük gayrimenkul buluşmalarından biri olarak gösterilen ve gayrimenkul alanında en prestijli fuar olarak kabul edilen Mipim kapsamında düzenlenen Mipim Ödülleri’nin sonuçları, 14 Mart Perşembe günü düzenlenen ödül töreninde açıklandı. Türkiye’nin 2013 yılının ‘Onur Ülkesi’ seçildiği Mipim kapsamında ödül töreni öncesi 11 Şubat- 11 Mart 2013 tarihleri arasında yapılan halk oylamasıyla en seçkin 32 proje arasında yer alan ve birinci olan Akasya Acıbadem’in ödülünü projenin mimarı Mehpare Evrenol ve SAF GYO Zeynep Akdilli Oral birlikte aldı.

HALKIN GURURU

Haberin Devamı

50 bin kişinin oy kullandığı kategoride birinciliği alan projede ödül töreni sonrası konuşan Zeynep Akdilli Oral, Türkiye adına ve şirketleri adına mutlu olduklarını belirterek, bir kez daha projenin mimarı Mehpare Evrenol’a teşekkür etti. Projenin mimarı Mehpare Evrenol ise “Halkın seçimi olmaktan ötürü çok mutluyum. Bana yıllardır inanan ve destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Aldığım tüm ödülleri yanımda olamayan eşime adıyorum” dedi. SAF GYO Genel Müdür Yardımcısı Abdülkadir Çelik da ‘halkın seçimi’ ödülünün dünyanın her yerinden gelen kişilerce verildiğini hatırlatarak bunun ayrı bir gurur yaşattığını söyledi.

Yaşam başlıyor

TÜRKİYE’nin önde gelen gruplarından Akkök, Yıldız Holding, Sinpaş GYO ve Doğu-Batı Grubu’nun ortaklığıyla kurulan Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) İstanbul Acıbadem’de 600 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen Akasya Acıbadem’in yapımına 2009 yılında başlandı. Akasya Acıbadem, Göl, Koru ve Kent etaplarından oluşuyor. Göl ve Koru etaplarında yer alan 896 konutta yaşam 2012 yılında başladı. İddialı bir peyzaja sahip projenin merkezinde 26 bin metrekarelik Central Park bulunuyor. Anadolu yakasının en prestijli alışveriş merkezinin üzerinde yükselecek olan Kent Etabı’nda 180 metre yüksekliğinde 40 katlı bir rezidans ve hepsi kat bahçeli 16 katlı yatay bir blok yer alıyor.

Haberin Devamı

Bayraktar’a özel ödül verildi

/images/100/0x0/55ea0bb9f018fbb8f866d1ca

MIPIM Fuarı’nda bu yıl Türkiye’nin tanıtımı zirveye çıkarken, Türkiye’de büyük bir kentsel dönüşüm hamlesi gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a da özel ödül geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeli ile kaynak yaratarak, alt gelir grubuna yönelik 500 bin adet sosyal konut üretimini gerçekleştirmesinden dolayı ödül takdim edildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Fransa’nın Cannes şehrinde 80’den fazla ülkeden 20 bini aşkın ziyaretçinin katıldığı Mipim Fuarı’nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da desteğiyle Türkiye’den 28 firma projelerini ve Türkiye’yi tanıtma fırsatını buldu. 4 gün süren fuarın sonunda dünyanın dört bir yanındaki başarılı gayrimenkul projeleri ödüllendirilirken, fuarın özel ödülü ise Türkiye’den Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a verildi. Türkiye’de son dönemde dev bir kentsel dönüşüm hamlesi gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Mipim organizasyonu tarafından, arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeli ile kaynak yaratarak, alt gelir grubuna yönelik 500 bin adet sosyal konut üretimini gerçekleştirmesi başarısı nedeniyle özel ödüle layık görüldü.

LOGOSU VARDI

Daha önce de Mipim fuarına katılan Bakan Bayraktar, inşaat sektöründe yaptığı girişimlerle fuarın katılımını bu sene daha artırarak, fuarda Türkiye’nin etkisini gösterdi ve “Onur Konuğu” olmasında büyük katkılar sağladı. Cannes fuar alanına girişte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın logosunun bulunması tüm katılımcılar açısından büyük bir gurur kaynağı oldu.

İstanbul’a yatırıma çağırdı

AĞAOĞLU, tüm uluslararası yatırımcıları İstanbul’a yatırıma çağırdı. Fuarda İstanbul Uluslararası Finans Merkezi ve Maslak 1453 projelerini yatırımcılarla bir araya getiren Ağaoğlu’nun öncelikli hedefi Türkiye’nin ve İstanbul’un tanıtımını yapmak oldu.

FRANSA’nın Cannes şehrinde düzenlenen ve dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olarak gösterilen Mipim 2013’e katılan Ağaoğlu, tüm uluslararası yatırımcıları İstanbul’a yatırıma çağırdı. Geçtiğimiz yıl Maslak 1453 projesinin lansmanını Dubai’de gerçekleştiren ve gördüğü yoğun ilginin ardından Dubai’de ilk temsilciliğini açan Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türkiye Çadırı’nın açılış kurdelesini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte kesti. Başta İstanbul Uluslararası Finans Merkezi ve Maslak 1453 olmak üzere birçok projeyi uluslararası yatırımcılarla bir araya getiren Ağaoğlu’nun öncelikli hedefi Türkiye’nin ve İstanbul’un tanıtımını yapmak.

/images/100/0x0/55ea0bb9f018fbb8f866d1cc

YATIRIM ŞEHRİ İSTANBUL

Türkiye ve özellikle de İstanbul’un son yıllarda büyük bir değişim ve gelişim içerisinde olduğunu dile getiren Ali Ağaoğlu, şunları söyledi: “İstanbul gayrimenkul sektöründe dünyada en büyük kazanç fırsatı sunan şehirler arasında üst sıralarda gösteriliyor. İstanbul mevcut gayrimenkul yatırımlarıyla Avrupa’nın öne çıkan ilk 27 şehri arasında 4. sırada yer alıyor. Kuzey Avrupa ve Körfez Ülkelerine olan yakınlığı sebebiyle pek çok global şirketin, bankacılık ve sigortacılık sektörlerinin ileri gelen kuruluşları İstanbul’daki yerini almaya başladı. İstanbul, Avrupa’nın büyük metropolleri ile kıyaslandığında gayrimenkul piyasası çok ciddi yatırım potansiyeli taşıyor. Öte yandan İstanbul’un dünyanın yeni finans merkezlerinden birisi olmasına yönelik atılan adımların neticesinde İstanbul’a yatırım yapanın kazanacağı yeni bir döneme giriyoruz.”

FİNANS MERKEZİ YÜKSELİYOR

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin önemli bir mirasın üzerinde yeniden bir dünya başkenti olarak yükseldiğini kaydeden Ağaoğlu, “İstanbul’un dünya başkenti olmasına hizmet edecek her projenin altına imzamızı seve seve atarız. Bu nedenle İstanbul Uluslararası Finans Merkezi ihalesinde de bu kadar hevesli olduk ve en iyi teklifle ihaleyi kazandık. Ülke tanıtımına katkı sağlayacak böylesine büyük ölçekli projelerle birlilikte hedefimiz sadece Türkiye’de değil uluslararası arenada da bilinen büyük bir marka olmak. Türkiye, dünyanın 10. büyük ekonomisi olmaya hazırlanıyor. Bu hedefte İstanbul çok önemli bir role sahip ve yükleniciliğini bizim yaptığımız İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi de bu hedefi gerçekleştirmede çok önemli bir yere sahip.”

ALTYAPI HAZIR

İstanbul’un kısa vadede bölgesel, orta vadede uluslararası finans merkezi olma yönünde hızla ilerlediğini kaydeden Ağaoğlu, “Bu nedenle İstanbul’u finans merkezi haline getirme konusunda son yıllarda çok ciddi yapısal değişimler yapıldı. Biz hazırız ve tüm yatırımcıları İstanbul’a davet ediyoruz” dedi.

Projelere yoğun ilgi

DÜNYANIN en büyük gayrimenkul fuarına İstanbul’da yürütmekte olduğu projelerle katılan Ağaoğlu fuarın en ilgi çekici standlarının başında yer aldı. Özellikle Ağaoğlu’nun Maslak 1453 ve İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projeleri yatırımcıların yoğun ilgisini çekti. Türkiye’nin tanımında büyük rol üstlenen Uluslararası Finans Merkezi İstanbul Ataşehir’de yükseliyor. Ağaoğlu ve Emlak GYO arasında imzalanan sözleşme ile İstanbul’un dünya çapında bir finans başkenti olması yönündeki en önemli adım Aralık 2012’de atıldı.

Potansiyel arttı

YABANCILARA Türkiye’de mülk edinme imkanı sunan “Mütekabiliyet Yasası”nın geçtiğimiz yıl yürürlülüğe girmesiyle birlikte sektöre yeni bir vizyon kattığını söyleyen Ali Ağaoğlu, şöyle konuştu: “Bu dönemde yabancıya 1000 dairenin satışını yaptık. Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Yemen en çok satış yaptığımız ülkeler arasında. Körfez Ülkeleri, Rusya ve Kuzey ülkelerinin de ülkemize ilgisi var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!