Torbalı üniversite istiyor

Güncelleme Tarihi:

Torbalı üniversite istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 11:06

Torbalı üniversite istiyor

Haberin Devamı

İZMİR'in Torbalı İlçesi'nde yapılan Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ödül töreninde konuşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçenin bir devlet üniversitesi için uygun potansiyele sahip olduğunu söyledi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Torbalı Meslek Yüksekokulu'na emeği geçmiş okul müdürleri ile görevlerinde 20 yılı dolduran akademik ve idari personele düzenlenen törenle plaket verildi. Törene Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Celalettin Şimşek, eski Yüksekokul Müdürü Sacit Özer ve Kurucu Müdür Prof. Dr. Faruk Çalapkulu katıldı.
Eğitime, bilime ve Torbalı Meslek Yüksekokulu'na verdikleri hizmetlerinden dolayı Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Celalettin Şimşek tarafından Belediye Başkan Görmez'e bir teşekkür plaketi verildi.
Torbalı'da üniversite hayalini uzun zamandır kurduğunu belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım'a bu konudaki taleplerimi ilettim. Gün gelecek, inşallah bu hayalimiz de Torbalı'da gerçekleşecek. Torbalı'da muazzam bir üniversite kampusu olacak. İlçemiz sahip olduğu potansiyelle, bir devlet üniversitesi için uygun koşulları oluşturuyor. Torbalı hazır, kampus için uygun alınımız da var. İZBAN'la ulaşımda merkez ilçeler kadar ulaşılır ve yakın olduk. Ulaşımda, tarımda, sanayide, kentleşmede, ihracatta, üretimde, ilk ve orta öğretimde, sağlık yatırımlarında yaşamın, üretim bütün alanlarında Torbalı bir yıldız gibi parlıyor. Şimdi bir üniversiteyle hinterlandına girecek olan Küçük Menderes havzasına önemli katkılar sağlamaya daha çok hazır" diye konuştu.

TORBALI (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!