Terme Belediye Meclisi darbe girişimini kınadı

Güncelleme Tarihi:

Terme Belediye Meclisi darbe girişimini kınadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 13:09

Terme Belediye Meclisi darbe girişimini kınadı

Haberin Devamı

TERME(Samsun),(DHA) - SAMSUN'un Terme İlçe Belediye Meclisi, 15 Temmuz tarihinde yapılan darbe girişimini ortak bildiri ile kınandı.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’un başkanlığında toplanan Terme Belediyesi Meclisi, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimini kınadı. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantıda milli iradeye ve demokrasiye sonuna kadar sahip çıkılacağı ilan edildi. Belediye Başkanı Şenol Kul, Türk milletinin tarihinde olduğu gibi yine kahramanlık destanı yazdığına dikkat çekerek, "Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında ne yaşandıysa darbe girişiminde de yaşanan odur. Halkımız darbeye karşı savaşlarda gösterdiği kahramanlığı bir kez daha sergilemiştir. Bizler de darbe girişimine karşı Terme adına aynı tepkiyi göstermek için darbecilere karşı dik duruşumuzu bir kez de burada sergiledik" dedi.

DEKLARASYON OKUNDU

Ortak hazırlanan bildiriyi okuyan Başkan Şenol Kul, "Türk Demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti büyük bir ihanete uğramıştır. Milli iradeye karşı Paralel Devlet Yapılanması olarak bilinen dış destekli Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) iç çatışma çıkararak işgale neden olacak kanlı bir darbe kalkışmasında bulunmuştur. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının temel hak ve özgürlüklerine, anayasamıza, hukuk düzenimize ve millet iradesine karşı yapılan bu hainliği kınıyoruz. Darbe girişiminin ardında olanları, destek verenleri ve kalkışmaya katılanları lanetliyoruz. Darbe girişimine karşı duran siyasi partilerimize, kahraman halkımıza, basın yayın organlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, derneklerimize, vakıflarımıza, vatansever polislerimize ve Peygamber ocağının gerçek sahipleri askerlerimize hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Millet olarak tek vücut olduğumuz bu günlerde milli iradeye sahip çıkan ve demokrasi nöbetlerinde alanları dolduran her yaştan hemşehrimize ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel değerlerini, anayasal düzenini ve demokrasimizi tehdit etmeye kalkışan bu darbe girişiminin iç ve dış sorumlularının, destekçilerinin ve içinde yer alanların, hukuk karşısında hesap vereceğine ve en ağır şekilde ceza alacağını inanıyor, bu hususta adaletimize güveniyoruz" diyerek şöyle devam etti:

"Terme Belediye Meclisi olarak, devletimizin bölünmez bütünlüğüne, bayrağımıza, inancımıza ve halkın iradesine olan bağlılığımızı tekrarlıyoruz. Meclis olarak ülkemizin içerisinde bulunduğu bu durumda, milletimizin sesini en yüksek seviyede duyurmaya, her türlü iç ve dış bölücülere karşı dik durmaya, vatanımızı korumaya, manevi değerlerimize sahip çıkmaya kanımızın son damlasına kadar devam edeceğiz.

Yarınlarımızı karanlıktan kurtarmak için hiçbir ayrım gözetmeksizin birbiriyle kenetlenen, darbeye karşı tek yürek olan asil milletimize bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Terme Belediye Meclisi, devletinin ve milletinin yanındadır. Allah devletimize ve milletimize böyle acılar yaşatmasın. Allah ülkemizin ve milletimizin yar ve yardımcısı olsun."

Konuşmaların ardından 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için Kuran okundu, dualar edildi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!