Terim:Heyecanlı ve gururluyum

Güncelleme Tarihi:

Terim:Heyecanlı ve gururluyum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2001 00:00


Gelecek sezon dünyaca ünlü AC Milan'ı çalıştıracak olan Fatih Terim, kırmızı siyahlı kulüple 2 yıllık sözleşme imzalamasının ardından İstanbul'a geldi. "imparator", Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında ilk beş içinde yeralan ve spor ile profesyonel bir manada ilgilenen herkesin ideallerini süsleyen bir takımı çalıştıracak olmaktan dolayı heyacanlı ve gururlu olduğunu söyledi.
Haberin Devamı

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Ayağının tozuyla Milan'a transferiyle ilgili detaylar hakkında bilgi veren Fatih Terim, "Bu mutlu olayı hep birlikte kutlayalım istedim. Bu süreçte desteğini eksik etmeyen Türk halkına ve siz basın mensuplarına teşekkür ederim." dedi.

"ÖN KOŞULSUZ ANLAŞTIK"

18 Haziran 2001 tarihi itibari ile Milan Kulübü ile ön koşulsuz 2 yıllık sözleşme imzaladıklarını belirten Terim, "Milan, bildiğiniz gibi ilk beş içerisinde olan bir takım. Profesyonel manada sporla ilgilenen herkesin ideallerini süsleyen bir kulüp. Böyle bir görevi üstlenmek beni son derece mutlu etti; aynı zamanda da büyük bir sorumluluk yükledi." diye konuştu.

"BİR İLKE İMZA ATTIK"

Bir ilke daha imza attıklarını ifade eden Terim, böylesi bir göreve bir Türk teknik direktörün tercih edilmesinin, hem Türk halkı, hem de Türkiye'nin Avrupa'daki konumu açısından da çok önemli olduğunu vurguladı.

"FELSEFEMİZ GÖZE HOŞ GELEN FUTBOL"

"Biz sistemimizi götürürüz, başarımızı zaman ve koşullar belirleyecek" diyen teknik adam, "Her zaman olduğu gibi felsemiz göze hoş gelen, güzel bir futbol oynamak. Oynayanların da zevk aldığı bu amaç için sistemli, disiplinli çalışma beraberinde başarıyı getirecektir." dedi.

"İTALYAN FUTBOLUNU ÖZÜMSEMİŞ BİR TERİM VAR"

Milan'ın profesyonelliğinin kendileri için büyük bir avantaj olacağını sözlerine ekleyen Terim, "Geçen yıl İtalyan futbolunu bilen ve yaşayan bir Fatih Terim vardı. Bugün İtalyan futbolunu bilen, yaşamış ve özümsemiş bir Fatih terim var dedi.

"'PARDON' DEMEYECEĞİM"

Milan gibi kulüplerin akşam oturup sabah karar vermeyeceklerini belirten Terim, kırmızı-siyahlı takımın yönetecileri ile ilk kez Leeds United ile oynadıkları UEFA Kupası yarı final maçı öncesinde görüştüklerini söyledi. Kimse işini şansa bırakmıyor diyen Terim, "Milan gibi Dünya çapındaki takımlarda -ki bunların sayısı azdır- "pardon"un yeri yoktur; ben de "pardon" demiyeceğim" diyerek iddiasını ortaya koydu.

"HEPİMİZ MEHMET'İN JÜBELESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Terim, Beşiktaş kaptanı Mehmet Özdilek’in jübilesi için kendisinin de çaba harcadığını ifade ederek, "Beşiktaş kaptanı için Milan ile siyah-beyazlı takım, 4 Ağustos’ta İstanbul’da karşılaşacak" dedi.

Mehmet’in daha önce belirlenen jübile tarihi olan 28 Temmuz’un, kulüpler için çok karışık bir zaman olduğunu belirten Terim, Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu:

"Mehmet’in jübilesi için ben de çaba harcadım. İtalya’da bulunduğum 2-3 gün içinde çeşitli kulüplerle temas ettim. Ancak kulüpler çok istemelerine rağmen, Dünya Karması için oyuncu göndermekte zorlanıyorlar. Ben de bunun için kulübümüz ikinci başkanı Galliani’ye teklifte bulundum. O da kimsesiz çocuklar ve eğitim için yapılacak bu jübileye hiç düşünmeden ’evet’ diyeceklerini söyledi. Bunu Milan gibi bir kulüpten duymak gerçekten çok anlamlı. Kendilerine de teşekkür ederim. Hepimiz Mehmet’in jübilesi için çalışacağız."

AC MİLAN’IN PROFESYONELLİĞİ

Milan Kulübü’nü gezdiğini ve inanılmaz profesyonellik ve düzen gördüğünü belirten Terim, İtalyan kulübüne övgüler yağdırdı.

Terim, bu külüpte herkesin işini yaptığını ve mükemmel bir çalışma ortamı bulunduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"8-10 ayrı saha, kış ve yazın ayrı çalışma sahaları, inanılmaz kamp yeri, dünyada çok az bulunan tesisler var. Eşime 8 saat içinde 7 ayrı kalacak yer gösterdiler. ’Siz beğenin, bir hafta içinde istediğiniz gibi döşeriz’ dediler. Burada başka hiçbir işle uğraşmanız gerekmiyor. Kendi işinizle uğraşmanız yetiyor."

"MİLAN 100 MİLYON TARAFTAR KAZANDI"

Fiorentina’da görev yaptığı sırada tüm Türk halkının kendisini desteklediğini ve bu takımın maçlarının yüzde 90 izlenme oranı yakaladığını belirten Fatih Terim, Milan’da ise Türkiye’de yüzde 100’lük izlenme oranı yakalayacağına inandığını söyledi.

Terim, kendisinin, Türk halkının da katkısıyla böyle bir başarıyı yakaladığını kaydederek, şöyle devam etti:

"Beni oraya, bu ülkedekiler gönderdi. Hangi takımın başında olmam, onlar için önemli değil. Dualarının ve kalplerinin benimle olduğunu hissediyorum. İnanıyorum ki Milan, 70 milyon Türkiye’deki insanımız ve 30 milyon da Türk Cumhuriyetleri’ndeki soydaşlarımız olmak üzere toplam 100 milyon taraftar daha kazandı."

"TÜRK TAKIMLARINA KARŞI KAZANMAK İSTERİZ"

Fatih Terim, bir gazetecinin, "Türk takımlarıyla maç yapacağınız zaman ne hissedersiniz?" sorusu üzerine, böyle bir durumda kazanmak isteyeceklerini kaydetti.

Galatasaray’ın başındayken sahayı rakiplere dar etmek istedikleri gibi, AC Milan’da da aynı düşünceler içinde olacaklarını kaydeden Terim, "Türk takımıyla karşılaşırsak, kazanmak için ne gerekirse yaparız. Kimse kimseye sahada müsaade etmez. Biz yenelim, ancak dostluğumuz devam etsin" dedi.

Şu anda sadece AC Milan’ın başarılarını düşündüğünü ve hedeflerinin hiçbir zaman bitmeyeceğini vurgulayan Terim, AC Milan’daki göreviyle her şeyin bitmeyeceğini, futbola daha çok şeyler vereceğine inandığını söyledi.

(Hürriyetim/aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!