Telefon dolandırıcılarına operasyon: 13 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Telefon dolandırıcılarına operasyon: 13 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 17:01

Telefon dolandırıcılarına operasyon: 13 gözaltı

Haberin Devamı

Yusuf ÇINAR/ÇORUM, (DHA) - ÇORUM merkezli 3 ilde, telefonla dolandırıcılık yapanlara yönelik düzenlenen operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.
Valiliklerin özel kalem müdürlüklerini arayan şüpheliler görüştüklerini kişilere engelliler için yardım topladıklarını ve tekerlekli sandalye alacaklarını söyleyerek para yardımında bulunmalarını istedi. Dolandırıcılara inanan bazı görevlilerin yönlendirmesi ile bu şahıslara, bazı Valiliklerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla para aktarıldığı iddia edildi. İş adamlarını da arayarak kendilerini  savcı ve polis olarak tanıtıp “Hakkınızda FETÖ soruşturması açılmış. Size yardımcı olalım" diyerek para talep ettikleri, bazı iş adamlarının da bu şekilde dolandırıcılara para verdikleri öne sürüldü. Dolandırıldığını anlayan bir kişinin şikayeti üzerine Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca olaylarla ilgili soruşturma başlatıldı.
Yapılan araştırmada, hem Valiliklerin Özel Kalem Müdürlüklerini hem de iş adamlarını arayarak para talep eden şüphelilerin belirlenmesi üzerine 3 gün önce operasyon düzenlendi. Çorum merkezli olarak İstanbul ve Ankara'da 25 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Polis ekiplerince yapılan eş zamanlı operasyonda şüphelilerden 13’ü yakalandı. Çorum İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüphelilerin sorgusunun devam ettiği belirtilirken, diğer 12 şüphelilnin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!