Tekirdağ’da darbe girişimi soruşturmasına 131 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağ’da darbe girişimi soruşturmasına 131 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 17:55

Tekirdağ’da darbe girişimi soruşturmasına 131 tutuklama

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ, (DHA) - TEKİRDAĞ’da 15 Temmuz gecesi darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturmalarda 410 memur açığa alınırken, gözaltına alınan aralarında asker, hakim, savcı, akademisyen ve polislerinde olduğu 207 kişiden 131’i tutuklanarak cezaevine konuldu.
Tekirdağ Valiliği, askeri darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalarla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Valiliğin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada soruşturmaların sağlıklı yürütülmesi için 410 memurun açığa alındığı bildirildi.
Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları ile hakkında işlem başlatılarak gözaltına alınan 207 kişiden 131’inin tutuklandığını belirtilen açıklamada şöyle denildi:
"73 şüpheli adli kontrol denetimli, 5 kişi de savcılık sorularının ardından serbest bırakıldı. İki kişi hakkında adli tahkikat devam etmektedir. Adli makamlarca tutuklanan şahısların mesleki gruplara göre dağılımı ise şöyle: 7 Askeri Hakim, 1 Kurmay Albay, 16 Hakim, 12’si savcı olmak üzere 28 yargı mensubu, 54 emniyet personeli tutuklandı. 49 emniyet personeli adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı. 4 Emniyet Personeli savcılık sorgusundan sonra serbest bırakılmış, 5 emniyet personeli halen aranmaktadır. 1 Vali Yardımcısı, 28 öğretim görevlisi, 7 üniversite hastanesi doktoru, 1 diyanet eğitim görevlisi, 1 ilçe müftüsü, 1 diğer kamu personeli tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir."
KAPATILAN GAZETE VE RADYOLAR
Valilik açıklamasında kanun hükmünde kararname ile FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 6 özel okul, 6 yurt, özel akademi kursu olmak üzere 13 özel öğretim kurumuna el konulduğu, 5 televizyon vericisi, 5 radyo vericisi, gazete ve radyonun kapatıldığı belirtildi. Ayrıca Defterdarlık tarafından 5 dernek, valilik makamınca da 1 dernek olmak üzere toplam 6 derneğin de kapatıldığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!