TED Adana Koleji Kurucusu Altaylı: Kapatılan cemaat okullarından öğrenci almıyoruz

Güncelleme Tarihi:

TED Adana Koleji Kurucusu Altaylı: Kapatılan cemaat okullarından öğrenci almıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2016 14:41

TED Adana Koleji Kurucusu Altaylı: Kapatılan cemaat okullarından öğrenci almıyoruz

Haberin Devamı

TÜRK Eğitim Derneği (TED) Adana Koleji Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Taha Altaylı, darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY ile ilişkili olduğu gerekçesiyle kapatılan okullardan herhangi bir öğrenci almadıklarını söyledi. Altaylı, okula öğrenci kabul ederken, akademik ve PDR (psikolojik-danışma -rehberlik) seviyesi kadar aile hayatının da detaylı şekilde incelendiğini belirtti.
Terör örgütü FETÖ ile ilişkili okulların kapatılmasının 'en hayırlı' karar olduğunu belirten Altaylı, TED Koleji'nin, 1928 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulduğunu vurguladı. Altaylı, "TED'in temel ilkesi Cumhuriyet'e ve bu ülkenin aydınlık geleceğine inanmış, aklını ve gönlünü, bilginin sanatın ve teknolojinin ışığıyla dolduracak nesiller yetiştirmeyi kendisine şiar edinmiş bir eğitim kurumu olmasıdır. TED'in temel hedefi, Türk milletinin aydınlık yarınlarını yetiştirmektir" dedi.
Türkiye'de TED'lerin sayısının 38'e ulaştığını ifade eden Altaylı şöyle devam etti:
"Türkiye'de TED mezunları yüz binleri bulmuştur. Başbakanlar, bakanlar, büyükelçiler, Cumhuriyet tarihinde bu ülkeye hizmet etmiş çok değerli devlet adamları, sanatçılar, işadamları, aydınlar yetiştirmiştir. TED'in temel özelliği; Cumhuriyet'e sapasağlam bağlı, Atatürk ilke ve inkılaplarını sonuna kadar benimseyen, vatanını, milletini seven, hem bu ülkenin insanı hem de birer dünya vatandaşı olabilecek kadar entelektüel yeni nesiller yetiştirmektir. TED Adana Koleji olarak, bu ana yapının bir parçası olmamız hasebiyle bizim hedefimizin de farklı olması zaten söz konusu değildir. TED Adana Koleji'nin hedefi, ayaklarının üzerinde durabilen, sırtındaki heybe; bilgi, kültür ve sanatla dolu, Türk milletinin aydınlık yarınlarını yetiştirmektir. TED Adana Koleji'ni biz bunun için kurduk, bu misyon doğrultusunda da faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz."
TED'E HER ÖĞRENCİ KAYDOLMAZ
2014 yılında kurulan TED Adana Koleji'nin bugün itibarı ile kayıtlı öğrenci sayısının 556 olduğunu kaydeden Altaylı, şöyle devam etti:
"Öğrenci sayımız bugün itibarı ile 556. Kayıtlar halen devam ediyor. Bunların bir kısmı zaten geçen seneden öğrencimiz. TED Adana Koleji olarak burada altı çizilmesi gereken en önemli husus bence geçen seneki öğrenci sayımızın yüzde 100 üstünde yeni kayıt yapmış olmamız. TED Adana Koleji yeni kayıt yaparken, diğer özel okullardan çok daha farklı, çok önemli olduğuna inandığım kıstaslar koyarak, yeni kayıt alan bir okul. Birincisi yeni gelen öğrencinin akademik seviyede çok iyi bir başarı puanı alması gerekiyor. İkincisi PDR görüşmelerinde, rehberlik öğretmenlerimizin ve psikolojik danışmanımızın yaptığı görüşmelerden, çocuğun olumlu görüş alarak çıkması gerekiyor. Üçüncüsü velinin TED Adana Koleji'ne uygun olup olmadığı. Bu, benim de içinde bulunduğum okul yönetimi tarafından ayrıca değerlendirilir. Bu üç saç ayağını da sağlam oturtabilen kaydedilir. Onun için bu okula kaydolmak zordur. Bütün bu aşamalardan geçildikten sonra kayıt yapılır. Yani yapılan yüzlerce müracaat içerisinden bu kadar ince elenip sık dokunarak 556 öğrenciye ulaşıldı. Ama en başından beri ben hep söylüyorum, bizim için sayısal çoğunluk hiçbir zaman önemli olmadı. Bizim için kalitatif özellikler hep ön plandaydı."

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!