Tarihi Çukurhan butik otel oldu

Güncelleme Tarihi:

Tarihi Çukurhan butik otel oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2011 00:00

Tarihi dokusu korunarak butik otele dönüştürülen Çukurhan, yerli ve yabancı konuklarını ağırlamaya başladı. Divan Grup tarafından düzenlenen bir geceyle tanıtımı yapılan Divan Çukurhan, Başkent’in gözde mekanları arasında yerini aldı.

Haberin Devamı

Tarihi dokusu korunarak butik otele dönüştürülen Çukurhan, yerli ve yabancı konuklarını ağırlamaya b16’ncı yüzyılda kervansaray olarak inşa edilen Ankara Kalesi’ndeki tarihi Çukurhan, aslına sadık kalınarak restore edilip 19 odalı bir butik otele dönüştürüldü. Geçtiğimiz yıl Divan Çukurhan olarak hizmet vermeye başlayan otel konuklarını ağırlamaya başladı.
Divan Ankara Genel Müdürü Can Sezgin, Divan Ankara Satış ve Gelirler Yönetimi Müdürü Can Ünlüer ve Divan Çukurhan Müdürü Sylwia Dal’ın ev sahipliğinde gerçekleşen tanıtım gecesine katılan davetliler, Çukurhan’ın eşsiz tarihine kısa bir yolculuk yaptı.   Çukurhan’ın, Ankara’nın en önemli merkezlerinden biri olduğunu söyleyen Sezgin, Ankara Kalesi çevresinde yaşanan iyileştirme çalışmalarının umut verici olduğunu belirtti.
Ankara’ya önem veriyoruz
Üç yıl süren çalışmaların ardından, tarihi dokusuna zarar vermemeye özen göstererek Divan Çukurhan’ı restore ettiklerinin altını çizen Sezgin, “Divan Grup olarak Ankara’ya çok önem veriyoruz. Ankara’da beş işletmeye sahibiz. Yani burada küçük bir orduyuz. Başkent’in hak ettiği değeri görebilmesi için elimizden geleni yapacağız. Ankara’nın kalesinden başka da bir yeri yok aslına bakarsanız. Bu nedenle kendi tarihimize sahip çıkmalı ve gelecek nesillere bu eşsiz tarihi aktarmalıyız” dedi.        
Divan Çukurhan’ın, 1522 yılında geleneksel Anadolu kervansarayları mimarisinde inşa edildiğini ve Ankara’nın ilk Osmanlı binalarından biri olduğunu vurgulayan Sezgin, Çukurhan’ın tarihi ile ilgili şu bilgileri verdi:
İpek Yolu’nun devamı
“Kervansaraylar, tarihi İpek Yolu’nun üzerinde, Orta Asya, Akdeniz ve Boğaziçi güzergahından gelerek seyahat eden tüccarların kervanları ile birlikte konaklamaları amacıyla yapılmıştır. Çukurhan, İpek Yolu’nun devamı olma özelliğine sahiptir.
Mimari olarak karşımızda bulunan Ankara Kalesi’nden ilham alınarak inşa edilen Divan Çukurhan’ın girişi ve dış cephesi taş ve ateş tuğlası, binanın geri kalan kısmı yarı ahşap, yarı kagirdir. Çukurhan’ın geniş ve günümüzde cam ile kapatılmış avlusu, tipik kervansaray mimarisine uygun şekilde iki katlı tarihi duvarlarla çevrilmiştir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!