'Tarafsız cumhurbaşkanı devletin sigortası'

Güncelleme Tarihi:

Tarafsız cumhurbaşkanı devletin sigortası
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 00:42

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partili cumhurbaşkanlığını eleştirirken “Darbe girişimine hep beraber karşı çıktık. Sonra Sayın Cumhurbaşkanı, devletin sigortası olarak herkesi çağırdı, görüşünü aldı” dedi. Kılıçdaroğlu, Konya Seydişehir’de özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

15 TEMMUZ ÖRNEĞİ
“Seçilecek cumhurbaşkanının tarafsız olmasının nedeni, devletin sigortası olmasıdır. Devlette bir sorun çıktığı zaman iktidar, muhalefet herkesi çağırır ve çözüm arar. Örneği var; 15 Temmuz darbe girişimine hep beraber karşı çıktık. Sonra Sayın Cumhurbaşkanı siyasi partilerin liderlerini topladı, her siyasi partinin demokrasiyi savunmak için onurlu duruşu gerekiyordu. Gittik, karar aldık. Ne oldu, Sayın Cumhurbaşkanı devletin sigortası olarak herkesi çağırdı ve görüşünü aldı. Yeni değişiklikte seçilecek olan başkan aynı zamanda bir partinin genel başkanı olacak. Bir partinin genel başkanı olunca tarafsız olamaz.

HANGİ SORUNU ÇÖZÜYOR
Şunu da düşünün, bu değişiklik memleketin hangi sorununu çözüyor? Taşeron işçi sorununu, emeklinin sorununu, işsizlerin sorununu çözüyor mu? Terör sorununu çözüyor mu? Bunlarla ilgili hiçbir düzenleme yok. O zaman bu anayasa değişikliği niye geliyor? Ben anlamış değilim. 600 milletvekili, 18 yaşında milletvekili ömür boyu askerlikten muaf; niye, hangi gerekçeyle? Bu kadar yetkiyi bir kişiye veriyoruz.

Şimdi biz her şeyi bir kişiye teslim edeceğiz. Diyeceksiniz ki ‘Bir kişi var çok değerlidir’, olabilir. Hepimiz faniyiz, başka birisi geldi tam tersini yaptı. Bütün bunları düşünün. Bu bir memleket meselesi. Bu, mütedeyyini, ülkücüsüyle, ortak sorun.

PARÇALANDILAR
Büyük Ortadoğu Projesi’ni unutmayın. Tek adam rejimi vardı değil mi Ortadoğu’da... Saddam gitti, Irak parçalandı. Suriye’yi gördük değil mi? Tek adam vardı, parçalandı. Libya’da tek adam vardı, Libya diye bir devlet kalmadı. Üzerimize oynanan oyunlar çok tehlikeli oyunlardır. ‘Ben gittim evet oyu verdim, Türkiye’yi bir kişiye teslim ettim’ demenin vebali çok ağırdır.”

BAKMADAN GEÇME!