Talat Paşa mezarı başında anıldı

Güncelleme Tarihi:

Talat Paşa mezarı başında anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2011 15:35

İttihat ve Terakki'nin kurucularından Talat Paşa, öldürülüşünün 90. yılında Talat Paşa Komitesi ve Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği üyelerince mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Haberin Devamı

Talat Paşa'nın Çağlayan'da Abide-i Hürriyet Meydanı'nda kabri başında, ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan grup, İstiklal Marşı okudu.

Daha sonra grup adına açıklama yapan Talat Paşa Komitesi Başkanı Cüneyt Akalın, Talat Paşa'nın Türk yakın tarihinin en önemli kahramanlarından olduğunu ifade ederek, “O, çöken devletin milleti çaresizliğe itmemesi için sorumluluk aldı, milletin önünü açtı” dedi.

Talat Paşa'nın, bir çok kesim tarafından hedef gösterildiğini savunan Akalın, “Onun tarihi kararı olmasaydı, savaşın tam ortasında orduyu arkadan vuranlar cesaretlenecek, Doğu Anadolu'da milli mücadele çok daha büyük güçlüklerle karşılaşacaktı. Talat Paşa, 20. yüzyıla damgasını vuran Türk liderlerindendi” diye konuştu.

Eski Boğazlayan Kaymakamı Şehit Kemal Bey'in torunu Mehmet Kemal Ergüler'in de katıldığı tören, Talat Paşa'nın mezarına çiçek konulmasının ardından sona erdi.

Talat Paşa, 15 Mart 1921 tarihinde, Almanya'nın başkenti Berlin'de, bir Ermeni tarafından Steinplatz Meydanı'nda vurularak öldürülmüştü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!