Sürdürülebilirlik için işbirliği şart

Güncelleme Tarihi:

Sürdürülebilirlik için işbirliği şart
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 01:50

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, toplumsal kalkınma için sosyal sürdürülebilirliğin çok önemli olduğunu belirterek, “Bunun için tüm kesimler işbirliği yapmalı” dedi.26.03.2016 23:32

Haberin Devamı

ULUDAĞ Ekonomi Zirvesi’nin ikinci gününde, Türkiye ve dünya ekonomisini etkileyen genel trendler, şirketlerin büyüme stratejileri ve dijitalleşmenin etkilerinin yanı sıra, toplumsal kalkınmada kurumların sosyal sorumluluk anlayışları da ele alındı. Nef İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Timur moderatörlüğünde gerçekleşen ‘Sosyal Sürdürülebilirlik’ başlıklı oturumda konuşan Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, sosyal sürdürülebilirliğin çok önemli bir değer olduğunu ve bunun toplumun tüm kesimlerince içselleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Sosyal sürdürülebilirlik için ifade ve düşünce özgürlüğünün son derece önemli olduğunu kaydeden Begümhan Doğan Faralyalı, “Özgür düşüncenin olduğu yerde sosyal sürdürülebilirlik ile birlikte toplumsal kalkınma da sağlanıyor. Bunun için kamu, özel sektör ve sivil toplumun tüm kesimleri işbirliği yapmalı” dedi.

Haberin Devamı

MEDYANIN SORUMLULUĞU

Fiba Holding Başkanı Hüsnü Özyeğin, Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölgesi Başkanı Galya Molinas Frayman, Malala Vakfı Kurucu Ortağı Shiza Shahd ve Spark Schools Kurucu Ortağı Ryan Harrison’un konuşmacı olarak katıldığı oturumda sosyal sürdürülebilirlik alanında özel sektörün katkıları anlatıldı. Sosyal sürdürülebilirlik için hükümetler, iş dünyası, sivil toplum örgütlerinin kol kola girerek birlikte çalışmaları gerektiğini vurgulayan Begümhan Doğan Faralyalı, bu konuda medyanın da önemli bir görev üstlendiğini söyledi. Doğan Grubu’nun 1999 yılında yayın ilkelerini belirlediğini kaydeden Begümhan Doğan Faralyalı, şunları söyledi: “Medya sosyal sorumluluğu çok yüksek bir sektör. Doğru ilkelerle değerlerle, ülke sevgisiyle yapıldığı zaman toplumun gelişmesine katkı sağlayabiliyor. Öteki taraftan doğru ve ilkeli bir şekilde yapılmadığında toplumda ciddi değer erozyonuna sebep olabilir. O nedenle medya etik değerleri kuvvetli, adil ve vicdanlı olmalı.”

KIZ ÇOCUKLARINA DESTEK

Doğan Grubu’nun 1996 yılında kurduğu Aydın Doğan Vakfı aracılığı ile önemli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdiğini hatırlatan Begümhan Doğan Faralyalı şunları anlattı: “Baba Beni Okula Gönder Projesi ve Hürriyet gazetesinin Aile İçi Şiddete Son Kampanyası ile Türkiye’nin çok önemli sıkıntı alanlarının çözümüne katkı sağlamayı hedefledik. Aydın Doğan Vakfı ile Türkiye’nin çok çeşitli illerinde okullar, meslek liseleri, kültür ve spor merkezleri inşa ettik. Özellikle başarılı kız öğrencilere burslar veriyoruz.”

Haberin Devamı

Toplumsal barış fırsat eşitliği ile olur

EŞİTLİK konusunda yapılan çalışmaların önemine işaret eden Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, “Herkes eşit şartlarda doğup, eşit şartlarda bir hayat süremiyor. Ancak toplumsal hayattaki eşitsizliği gidermek konusunda özel sektör, kamu ve sivil toplumun tamamına önemli görevler düşüyor. Sosyal sürdürülebilirlik işte bu eşitsizliği ortadan kaldıracak bir etkiye sahip. Toplumda fırsat eşitliği sunuyor. Bence toplumsal barışın sağlanması işte bu fırsat eşitliği ile mümkün. Biz Fiba Holding olarak yürüttüğümüz sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 25 kız öğrenci yurdu yaptık” dedi.

Haberin Devamı

Sosyal sorumluluk ‘iş’in bir parçası olmalı

COCA-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölgesi Başkanı Galya Molinas Frayman, “Toplumun ihtiyaçları ile şirketlerin ‘know how’ birikimleri bir araya getirilerek gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projeleri çok başarılı oluyor. Yani bir şirket iş yapma sürecinde edindiği birikimi, toplumun ihtiyacı olan bir konuya aktardığında etkisi çok daha büyük oluyor. Biz Coca-Cola olarak 3W (Wellness-Woman-Water) adını verdiğimiz  bir sosyal sorumluluk anlayışı ile faaliyetlerimizde iyi yaşam, kadın ve su konularına odaklanıyoruz. Suya odaklandık çünkü su bizim iyi bildiğimiz bir konu” dedi. 

BAKMADAN GEÇME!