İstanbul'da IŞİD'e yönelik terör operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda IŞİDe yönelik terör operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 07:47

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri terör örgütü IŞİD’e yönelik çalışma başlattı. TEM ekipleri sabah saatlerinde Sultangazi, Esenyurt, Esenler ve Sultanbeyli ilçelerinde tespit edilen 10 adrese yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

Haberin Devamı

Operasyona Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri de katılırken, polis helikopteri de havadan destek verdi. TEM Özel Tim ekipleri baskın yaptığı evlerde, eylem hazırlığı yaptığı iddia edilen Suriye uyruklu 5 kişi ile onlara yardım eden 5 kişiyi de gözaltına aldı. 

özaltına alınan 10 şüpheli Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorguya alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre operasyon, terör örgütüne Sultanbeyli'de açtıkları kitapevi ve mescidlerle adam kazandıran bir grup ile Esenyurt ve Esenler'de eylem hazırlığındaki yabancı uyruklu şüphelilerin olduğu iki farklı gruba eş zamanlı düzenlendi.  Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda bir pompalı tüfek, bu silaha ait çok sayıda mermi ile basılı ve dijital çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.  (Çağatay KENARLI - Hayati KILIÇ - Ozan URAL- Ramazan EĞRİ/İSTANBUL - DHA) 

Haberin Devamı

İstanbulda IŞİDe yönelik terör operasyonu



 

BAKMADAN GEÇME!