Vakıfbank'ın yıldızı Paola Egonu tek tek açıkladı! Smaç hızının sırrı, hayalindeki meslek, Fenerbahçe yorumu ve Türkçe mesajlar...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2023 09:45

VakıfBank'ın İtalyan yıldızı Paola Egonu, Türkiye'deki ilk röportajını Spor Arena Youtube Kanalına verdi.

Haberin Devamı

VakıfBank'ın İtalyan yıldızı Paola Egonu, Türkiye'deki ilk özel röportajını Spor Arena YouTube kanalına verdi. Vakıfbank günlerinden bahseden dünyaca ünlü isim, Türkiye ve İtalya arasındaki farkları anlatırken Fenerbahçe ile oynayacakları kritik CEV Şampiyonlar Ligi maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

RÖPORTAJI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

- Uzun yıllar İtalya'da oynadın. Türkiye'ye adaptasyon sürecin sürüyor mu? İtalya ile aradaki farklar?

Burada iki hafta geçirdikten sonra tamamen adapte oldum. Takım arkadaşlarım ve kulüp yetkilileri bana ne olursa olsun bir şey kaçırmamam konusunda yardımcı oldu. İki lig arasındaki tek fark 'ülke' diyebilirim. Temelde iki ligin de seviyeleri aynı. Üst sıralar için yarışan 4-5 takım var ve geri kalan takımlar ellerinden gelenin en iyisini yapmak için mücadele ediyor.

Haberin Devamı

- CEV Şampiyonlar Ligi yarı finalinde ilk kez 3 Türk takımı birden mücadele edecek. Türk voleybolunun bu başarısında hangi etmenlerin etkili olduğunu düşünüyorsun?

Bu yıl daha güçlü olduklarını söylemeliyim. Geçen yıl İtalyan liginden daha fazla takım vardı. Sezonun bu bölümüne geldiğinizde sonuçlar gerçekten belirleyici oluyor. Belki Türk takımları daha güçlü ya da daha bilinçli.

Vakıfbankın yıldızı Paola Egonu tek tek açıkladı Smaç hızının sırrı, hayalindeki meslek, Fenerbahçe yorumu ve Türkçe mesajlar...

- CEV Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalde Fenerbahçe ile eşleştiniz. Rakibi nasıl değerlendirirsin. Arina ve Vargas da epey formda. Torino'ya (Finalin şehri) gidecek misiniz?

Fenerbahçe çok iyi bir takım ve çok iyi oynuyorlar. Ancak aynı zamanda kendi takımımı da çok iyi bir takım olarak görüyorum. Maçın kırılma anlarında takım olarak zorlukların üstesinden gelmek adına oyunumuzu geliştirebiliyoruz. İlginç bir maç olacağını düşünüyorum. İki takıma da şans diliyorum. Keyfini çıkaralım.

- Finalde rakip olarak kimi görmek istersin?

Bilmiyorum. Benim için önemli olan bizim orada olmamız. Sadece kendi takımımın yolculuğuna odaklandım.

- Hızı 100 km'yi, yüksekliği 3 m'yi geçen müthiş smaçların var. Bu performansını neye borçlusun? Nasıl çalışırsın, nasıl beslenirsin, belli ritüellerin var mı?

Haberin Devamı

Zıplama için aileme teşekkür ederim çünkü ailemizin genlerinde sahip olduğu bir özellik. Geri kalan her şey çok çalışmak. Fitness koçumuzla her zaman pratik yapmaya devam ediyoruz. Bilmiyorum. Tabi vücuduma nasıl iyi baktığımla da alakalı. Beslenme rutinimde herhangi bir şeyi yemeyi kesmiyorum. Dikkatli olmaya özen gösteriyorum ama çikolatalı kek yemek istediğimde de yiyorum. Çünkü vücudum için gerekli olan besinlerin yanı sıra benim için gerekli olanlar da var.

- Avukat olmak ve moda alanında kendi tasarımlarını yapmak gibi hayallerin olduğunu söylemiştin. Bu hayallerin devam ediyor mu, bir yenisi eklendi mi?

Evet hayallerim devam ediyor. Avukat olmak biraz zor olacak çünkü ders çalışacak vaktim yok. İlerleyen dönemde kesinlikle deneyeceğim. Voleybol kariyerim devam ederken avukatlık yapmak biraz zor olabilir çünkü sürekli takımımla beraberim. Bir kulüple sözleşmem olduğu için bazı durumlarda diplomatik davranmam gerekebilir. Bu kulübüme ve takım arkadaşlarıma kötü bir imaj getirebilir. Bunun olmasını istemem. Bu yüzden tam zamanlı avukatlığı kariyerimin sonunda deneyebilirim. Moda tasarımı da çok seviyorum ama şu anda onu da yapmam kolay değil. Bu hayallerimi taze tutmak önemli. Gelecekte ne olacağını bilemezsiniz. Bir bağlantıyla hayalinizin gerçeğe dönüştüğünü görebilirsiniz.

Haberin Devamı

- Voleybolcuğunun yanında aktivist bir yönün de var. İnsan hakları ve ırkçılık konusunda yaptığın açıklamalarla birçok kez gündeme oturdun. Aktivist yönün nereden geliyor?

Kendi değerlerimi biliyorum. İnsanlar beni tanıyor. Kendi adıma konuşabiliyorum. Aynı tecrübelere sahip olan ve konuşamayan insanların da sesi olmaya çalışıyorum. Bu benim için yaşam biçimi. Beni bu noktaya bu yılın getirdiğini düşünüyorum. Hayatımda pozitif ve negatif tecrübeler edindim. İnsanlar adına konuşma ve sevgiyi yayma isteğinin beni şu anda olduğum kişiye dönüştürdüğünü düşünüyorum.

- Çocukluğuna dönebilseydin tekrardan voleybol kursuna mı giderdin yoksa hayalindeki mesleklerden birini mi tercih ederdin?

Haberin Devamı

Kesinlikle hala voleybolu seçerdim.

PAOLA EGONU İLE QUIZ

Çay mı, kahve mi?

Kahve

Makarna, pizza?
Makarna

Sarı forma mı, siyah forma mı?
Siyah Forma

Smaç mı, blok mu?
Blok

Antrenman mı, maç mı?
Maç

Türk voleybolu senin için ne ifade ediyor?
Yeni tecrübeler

Nijerya
Yuvam

Zehra Güneş
Arkadaş

Gabi
Çılgın arkadaş

Giovanni Guidetti
İyi koç

Cansu Özbay
Büyük kalpli insan

Hayranlarına gelecekle alakalı söylemek istediğin bir şey var mı?

Beni takip ettikleri ve tezahürat yaptıkları için müteşekkir ve minnettarım. Her gün elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığımı bilmelerini istiyorum. Çok teşekkürler. Seni seviyorum.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!