Şampiyonlar Ligi'nde tarihi değişim! UEFA, yeni formatı açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2021 16:38

UEFA, 2024-2025 sezonundan itibaren Şampiyonlar Ligi'ne 36 takımın katılacağını ve maçların lig usulüne göre oynanacağını açıkladı.

Haberin Devamı

UEFA, pazartesi günü yaptığı UEFA İcra Komitesi toplantısında aldığı yeni kararları duyurdu. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, alınan kararlar ile birlikte her takımın Şampiyonlar Ligi’ne katılma hayalini canlı tutabileceğini, herkes için refah ve büyüme sağlayacağını ifade etti.

TEK BİR LİG STATÜSÜNE GEÇİLECEK

2024/2025 sezonu ile birlikte Şampiyonlar Ligi’ndeki takım sayısı 32’den 36’ya yükselecek. Yapılan değişikliklerde en göze çarpan nokta ise geleneksel grup aşamasından tek bir lig statüsüne geçilecek olması. Bununla birlikte her takım 5’i içeride 5’i de deplasmanda olmak üzere toplamda 10 farklı takıma karşı 10 maç oynayarak lig aşamasını tamamlayacak.

10 maç sonunda topladığı puanlar ile ilk 8 sırada yer alan takımlar direkt olarak son 16’ya yükselecek. 9 ile 24’üncü sırada yer alan takımlar ise iki maçlı bir play-off sistemi oynayarak son 16’ya yükselmek için mücadele edecek.

Haberin Devamı

AVRUPA LİGİ VE KONFERANS LİGİ'NDE DE BENZER SİSTEM UYGULANACAK

Ayrıca benzer sistem UEFA Avrupa Ligi’nde 8 lig maçı, UEFA Konferans Ligi’nde de 6 lig maçı olarak uygulanacak. Ayrıca bu iki organizasyon da 36 takıma yükseltilebilecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi’ne giden yoldaki ön eleme etabının takımların ligdeki performansları ile doğru orantılı şekilde ise devam edeceğini vurguladı. Ayrıca organizasyonun maçlarının hafta arasında oynanmaya devam edeceği bildirildi.

Şampiyonlar Liginde tarihi değişim UEFA, yeni formatı açıkladı

10.000 TL'ye varan "Hoş geldin bonusu" sadece Misli.com'da! Hemen üye ol...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!