Emre Belözoğlu: Fenerbahçe'ye karşı hiçbir hatam yok! Beşiktaş'ın işi kolay değil | Türk futbolunun selası okunmak üzere

Güncelleme Tarihi:

Emre Belözoğlu: Fenerbahçeye karşı hiçbir hatam yok Beşiktaşın işi kolay değil | Türk futbolunun selası okunmak üzere
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2024 17:34

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu; Türk futbolu, gelecek planlaması, Türkiye Kupası hedefleri ve Fenerbahçe'ye dair açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Spor Zirvesi'nde katıldığı oturumda öğrencilerin sorularını cevapladı.

"SELASI OKUNMAK ÜZERE"

Türk futbolunun sıkıntılı bir süreç yaşadığını kaydeden Emre Belözoğlu, toplum olarak sahanın içinde kalmayı beceremediklerini belirterek "Sosyokültürel bir problem var. Bunu gençler düzeltecek. Türk futbolunun şu anki mevcut düzende değişmesi, güneşin buz tutmasıyla bir. Türk futbolunun düzelmesi için 25-30 seneye ihtiyacı var. Söylediklerimizin bir karşılığı yok. Türk futbolunun ameliyat masasında olduğunu düşünmüyorum. Selası okunmak üzere. Çok ümitvar değilim. Türk futbolunda idealist tipler var. O insanların önünün açılacağı bir yapının inşa edilmesi lazım. Futbol delisi bir adamım. Daha sistemsel ve felsefi değişimler yapmak lazım. Her sene yeni kural olmaz. 8 milyon nüfusa sahip Hırvatistan, tüm branşlarda şampiyonlar yetiştiriyorsa biz bir şeyleri yanlış yapıyoruz. Futbol ikliminin düzelmesi gerekiyor. Bunun için yöneticiler sorumluluk hissetmeli. Şu an bunu becerebilecek bir potansiyel yok. Değişmesi gereken çok şey var. İnşallah bunu yapabilecek yönetici profilleri oluşur." diye konuştu.

Haberin Devamı

Emre Belözoğlu: Fenerbahçeye karşı hiçbir hatam yok Beşiktaşın işi kolay değil | Türk futbolunun selası okunmak üzere

"BEŞİKTAŞ'IN İŞİ KOLAY DEĞİL"

Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ile oynayacakları maçlar hakkında konuşan Belözoğlu, "Bu kulüplerle mücadele etmek kolay değil. Tur ortada. Beşiktaş'ın işi kolay değil. Kupa beyi Ankaragücü'nü temsil ediyoruz. Finale çıkmak ve kupayı kazanmak istiyoruz. İnşallah bunu camiamıza yaşatabiliriz. İyi işler yaptık. MKE Ankaragücü'nü Avrupa'ya götürecek bilgi ve becerimizin olduğunu düşünüyoruz. Skorlar bizim oyunumuzu destekler nitelikte gitmiyor ama daha iyi yerlere gelebileceğimizi düşünüyorum. MKE Ankaragücü'nü Avrupa'ya taşıyabilecek bir mantalite oluşturmaya başladım. Kupayı kazanırsak MKE Ankaragücü'ne bir ilki yaşatırız. İki sene daha mukavelem var. Ankara'yı da çok sevdim. İyi dostluklarım var. Çok memnunum. İnşallah sonu da iyi olur." dedi.

Haberin Devamı

KARİYER HEDEFİ HAKKINDA

Avrupa'da önemli takımları çalıştırabileceğine inandığını söyleyen Emre Belözoğlu, "Bir gün Avrupa'da çok önemli takımlarda çalışabilecek bir teknik adam olabileceğime inanıyorum. Oyunun nereye gittiğini takip etmeye çalışıyorum. Yabancı dile çok önem veriyorum. İtalyancam ve İngilizcem gayet iyi. Dil olmazsa aktarım olmaz. Tercümanlar üzerinden bunu oyuncuya aktaramıyorsunuz. Her insana dokunmanız gerekiyor. Bu anlamda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Oyuncularla irtibatım çok yüksek." açıklamasını yaptı.

Emre Belözoğlu: Fenerbahçeye karşı hiçbir hatam yok Beşiktaşın işi kolay değil | Türk futbolunun selası okunmak üzere

"FENERBAHÇELİ OLDUĞUM İÇİN SİNEYE ÇEKİYORUM"

Fenerbahçe'yi eledikleri kupa karşılaşmasında sarı lacivertli taraftarların kendisine yönelik tepkisi hakkında da konuşan Emre Belözoğlu, "Bir teknik adamın geçmişte oynadığı takıma karşı maç kazandığında eleştiriler ve ağır hakaretler alması gerektiğine inanan herkesin çok fazla futbol bilgisi olduğunu düşünmüyorum. Bunun hakkaniyetle alakası yok. Fenerbahçe'ye karşı hiçbir hatam yok. Fenerbahçe'de formamın sonuna kadar hakkını verdim. İspatlayacağım hiçbir şey yok. Bu eleştirileri Fenerbahçeli olduğum için sineye çekiyorum."

Haberin Devamı

Emre Belözoğlu, son olarak VAR'da yabancı hakemlerin görev almasının Türk hakemlerini olumsuz etkileyeceğini düşündüğünü belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!