Başbuğhan Çeker: Türkiye'de E-spora olan ilgi her geçen gün artıyor

Güncelleme Tarihi:

Başbuğhan Çeker: Türkiyede E-spora olan ilgi her geçen gün artıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2023 19:13

Profesyonel E-spor oyuncusu Başbuğhan Çeker, Türkiye’de E-spora olan ilginin her geçen gün arttığını, özellikle gençler arasında popüler hale geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Başbuğhan Çeker¸ Türkiye’deki E-Spor, sektörün yaşadığı değişim ve gelecek dönemde izlenmesi gereken yollarla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'de E-spora olan ilginin her geçen gün arttığına dikkat çeken Çeker, “Son yıllarda Türkiye'de E-spora olan ilgi büyük bir ivme kazandı. E-spor artık bir oyun alanı değil, bir spor dalı olarak kabul gördü. Gençlerin ilgisi de artıyor bu da sektörün daha da hızlı büyümesine katkı sağlıyor. Bunun yanında sosyal alanda da E-sporun kabulü artarken, toplum gözündeki algısı da olumlu yönde değişti. Bununla birlikte teşvik konusunun üstüne daha çok gidilmesi gerektiğine inanıyorum. Daha fazla destek sağlanarak, eğitim programları yaygınlaştırılarak tanıtımı etkin şekilde yapılmalı. Böyle, uluslararası arenada daha rekabetçi bir konuma gelebiliriz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“Türkiye'deki E-spor ekosisteminin gelişmesinde eğitim ve altyapı çalışmaları da önemli bir rol oynuyor”

Üniversitelerin Espor takımları kurması ve liglerin oluşturulmasının sektörün tanıtımı konusunda önemli bir rol oynayacağının altını çize Çeker, “Türkiye'deki E-spor ekosisteminin gelişmesinde eğitim ve altyapı çalışmaları da önemli bir rol oynuyor. Üniversitelerin E-spor takımları ve ligleri oluşturması, gençlere E-sporu daha erken yaşlarda tanıma ve bu alanda yeteneklerini geliştirme fırsatı sunuyor. Ayrıca, kurulan akademiler ve gerçekleştirilen eğitim programlarıyla genç oyuncuların yeteneklerini daha profesyonel bir şekilde geliştirmeleri destekleniyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!