Ayşe Begüm Onbaşı kimdir, kaç yaşında?

Güncelleme Tarihi:

Ayşe Begüm Onbaşı kimdir, kaç yaşında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2017 16:26

Ayşe Begüm Onbaşı, dünya şampiyonluğunun ardından şimdi de Avrupa Şampiyonu oldu. İtalya’nın Ancona şehrindeki turnuvada iyi bir performans gösteren Ayşe Begüm Onbaşı, tek kadınlar kategorisinde milli takıma altın madalya kazandırdı. Peki küçük yaşına rağmen ard arda aldığı başarılarla adından söz ettiren Ayşe Begüm Onbaşı kimdir, kaç yaşında?

Haberin Devamı

2001 yılında Manisa’nın Akhisar ilçesinde dünyaya gelen Ayşe Begüm Onbaşı, sporla henüz 3 yaşındayken tanıştı. O günlerde Akhisar’da bale eğitimi alan başarılı sporcu, İspanyol bale öğretmeninin dikkatini çekmesiyle birlikte, jimnastiğe yöneldi. Sporcu bir aileden gelen Ayşe Begüm, haftanın 5 günü evinden yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki antrenman salonuna giderek sporunu geliştirip, zaman içinde dünya çapında bir jimnastikçiye dönüştü. Spor kariyerinin yanı sıra Akhisar Anadolu Lisesi’nde öğrenimini sürdüren genç jimnastikçi, 11 yaşından bu yana milli formayı taşıyor.

2015'te Meksika'da gerçekleşen Dünya Şampiyonası’nda 12 - 14 yaş grubunda mücadele veren başarılı sporcu, burada dünya üçüncüsü oldu. 2016’da Güney Kore’de düzenlenen Aerobik jimnastik Dünya Şampiyonası'nda ise 15 - 17 yaş grubunda altın madalyayla ülkemize dönerek, yeteneklerinin ve çalışmalarının karşılığını almayı başardı. Son olarak da hem İspanya’daki Akdeniz Gençler Şampiyonası’ndan hem de Portekiz’de bir uluslararası turnuvadan üç altın madalya ile döndü. Dünya Şampiyonaları dışında yurtiçinde ve yurtdışında katıldığı etkinliklerde 60’ın üzerinde madalya sahibi olan Ayşe Begüm, ülkemizin en çok gelecek vadeden sporcuları arasında yer alıyor.

BAKMADAN GEÇME!