Adana Demirspor 0-3 Galatasaray (Maç özeti)

Güncelleme Tarihi:

Adana Demirspor 0-3 Galatasaray (Maç özeti)
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2024 22:00

Trendyol Süper Lig 34. hafta açılış maçında lider Galatasaray, deplasmanda Adana Demirspor'u 3-0 mağlup etti. Ligde art arda 15. galibiyetini alan Sarı-kırmızılı ekip, geçen sezon kırdığı 14 maçlık rekoru geride bıraktı.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig 34. hafta maçında Adana Demirspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Yeni Adana Stadyumu'nda oynanan ve Bahattin Şimşek'in düdük çaldığı mücadeleyi Galatasaray 3-0 kazandı.

Sarı-kırmızılı ekibin gollerini 53. dakikada Hakim Ziyech, 64. dakikada Kerem Demirbay ve 90+1'de Mauro Icardi kaydetti.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 93'e yükseltti ve maç fazlasıyla Fenerbahçe'nin 7 puan önünde liderliğini sürdürdü. Adana Demirspor ise 41 puanda kaldı.

REKOR SERİ!

Ligde üst üste 15. galibiyetini alan Galatasaray, geçen sezon kırdığı 14 maçlık seriyi geride bırakıp yeniden rekor kırdı.

YENİLMEZLİK SERİSİ 22 MAÇA ÇIKTI

Galatasaray bu maçla birlikte Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 22'ye yükseltti. Son olarak ligin ilk yarısında Hatayspor’a yenilen Cimbom daha sonraki karşılaşmalarda 20 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Cimbom ayrıca son 15 lig karşılaşmasından da 3 puanla ayrıldı.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'NİN REKORUNA ORTAK OLDU

Sarı-kırmızılılar, bu galibiyetle ligde puanını 93’e çıkardı. Aslan bu sonuçla Süper Lig’de puan rekorunu egale etti.

3 puanlı sisteme geçilen 1987-1988 sezonunda sonra 1988-1989 sezonunda 93 puanla şampiyon olan Fenerbahçe, Süper Lig'in bir sezonda en fazla puan alan takım olarak yer alıyordu.

ADANA DEMİRSPOR 0-3 GALATASARAY

GOL: 53' Ziyech, 64' Kerem Demirbay, 90+1' Icardi

İlk yarı sonucu: 0-0

SON SÖZÜ ICARDI SÖYLEDİ

Galatasaray, 90+1'de Mauro Icardi ile bir gol daha buldu vemaçı 3-0 galip tamamlayarak seri galibiyet rekoru kırdı.

TOP AĞLARA GİTTİ AMA...

Galatasaray 72. dakikada Mertens ile golü buldu ancak Kerem'in çevirdiği top için aut kararı geldi. VAR incelemesinde de karar onaylandı.

İKİNCİ GOL SESİ!

Galatasaray, Kerem Demirbay ile ikinci golü buldu. Orta sahadan başlattığı atakta topu ceza alanı sağında yeniden alan Kerem, çizgideki çalım sonrası dar açıdan uzak köşeye vurdu ve farkı 2'ye çıkardı.

GALATASARAY GOLÜ BULDU
GALATASARAY GOLÜ BULDU

Konuk ekip, 53. dakikada Hakim Ziyech ile golü buldu. Mertens'in presi sonrası ceza alanı yayında topu önüne alan Faslı futbolcunun şutunda top ağlara gitti.

ADANA DEMİRSPOR GOLE YAKLAŞTI

49. dakikada savunma arkasına sarkan Mendoza'nın şutunda Muslera açıyı iyi kapattı, dönen topa Balotelli vurdu; az farkla aut.

NEFES KESEN İLK YARI GOLSÜZ BİTTİ
NEFES KESEN İLK YARI GOLSÜZ BİTTİ

Ligde son haftaların en tempolu ilk yarısında gol sesi çıkmadı. İlk yarıda toplam 26 şut çekildi. Bu sayı, Süper Lig'de sezonun rekoru olarak kayıtlara geçti. Adana Demirspor 11, Galatasaray ise 15 şut çekti.

İKİ TAKIM DA POZİSYONA GİRİYOR
İKİ TAKIM DA POZİSYONA GİRİYOR

Maçın ilk yarısında iki takım da önemli gol pozisyonlarına girdi. Kaleciler skorun değişmemesinde büyük rol oynuyor.

TOP DİREKTEN DÖNDÜ!

Kerem Demirbay'ın 12. dakikada sağ ayağıyla çektiği sert şut üst direkten döndü.

EV SAHİBİNDE SAKATLIK!
EV SAHİBİNDE SAKATLIK

10' Adana Demirspor'da maçın başında sakatlık yaşayan Semih oyuna devam edemedi. Manev oyunda.

İLK DAKİKADA POZİSYON!

Adana Demirspor, 25. saniyede gole yaklaştı! Kerem Demirbay'ın kaptırdığı topta Balotelli'nin pasında sağdan savunma arkasına sarkan Mendoza, içeri çekip kaleyi düşündü. Muslera güçlükle topu kornere çeldi.

MÜCADELE BAŞLADI
MÜCADELE BAŞLADI

Adana Demirspor - Galatasaray maçı, hakem Bahattin Şimşek'in düdüğüyle başladı.

ADANA DEMİRSPOR'DA EKSİKLER
ADANA DEMİRSPORDA EKSİKLER

Adana Demirspor; Jose Rodriguez, Emre Akbaba ve Yusuf Sarı'nın sakatlıkları nedeniyle Galatasaray maçı kadrosuna alınmadığını açıkladı.

İLK 11'LER BELLİ OLDU
İLK 11LER BELLİ OLDU

Adana Demirspor: Magomedaliyev, Atal, Gravillon, Semih, Mohammadi, Maestro, Michut, Mendoza, Yusuf Erdoğan, Barasi, Balotelli

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Ziyech, Barış Alper, Mertens, Icardi

 

SON GALİBİYET 1994'TE
SON GALİBİYET 1994TE

Galatasaray, Adana Demirspor'u deplasmanda son olarak 1994'te mağlup etmişti.

3 HANELERE ÇIKAN İLK TAKIM OLABİLİR
3 HANELERE ÇIKAN İLK TAKIM OLABİLİR

Geride kalan 33 maçta 29 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgiyle 90 puan alan Cimbom, lig tarihinde bu haftayı en fazla puanla geçen takım oldu. Galatasaray bugün Adana Demirspor’u yenmesi durumunda 93 puana ulaşacak ve 1988-89 sezonunda Fenerbahçe’nin 36 haftada kırdığı rekoru egale edecek.

Ayrıca bu sezon ligde maç başına 2.72 puan ortalaması yakalayan Galatasaray bu performansını sürdürürse 100 puan barajını geçecek ve Süper Lig’de 3 haneli puan toplayan ilk takım olacak.

VAR'DA PORTEKİZLİ NARCISO OLACAK
VARDA PORTEKİZLİ NARCISO OLACAK

Adana Demirspor'la Galatasaray arasında oynanacak olan karşılaşmanın Video Yardımcı Hakemi (VAR) Andre Narciso olacak. Portekizli hakem daha önce Fenerbahçe'nin Fatih Karagümrük maçında da VAR koltuğunda oturmuştu.

GALATASARAY REKOR İÇİN SAHAYA ÇIKIYOR
GALATASARAY REKOR İÇİN SAHAYA ÇIKIYOR

Ligde 14 maçtır kazanan Sarı-kırmızılı takım, geçen sezon kırdığı 14 maçlık galibiyet serisini, Adana Demirspor maçından galibiyetle ayrılması halinde 15 maça çıkaracak.

İLK 11'LER

Adana Demirspor: Magomedaliyev, Atal, Gravillon, Semih, Mohammadi, Maestro, Michut, Mendoza, Yusuf Erdoğan, Barasi, Balotelli

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Ziyech, Barış Alper, Mertens, Icardi

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

1. dakikada Balotelli'nin pasında savunma arkasına hareketlenen Mendoza'nın ceza sahası dışı sağ çaprazdan yerden vuruşunda kaleci Muslera topu güçlükle kornere çeldi.
12. dakikada Kaan Ayhan'ın pasında Kerem Demirbay'ın ceza yayının sağından sert şutunda top üst direkten oyun alanına geri döndü.
17. dakikada Mertens'in pasında ceza sahasında sağında topla buluşan Barış Alper Yılmaz'ın şutunu kaleci Magomedaliyev gole izin vermedi.
26. dakikada Mendoza'nın vuruşunda seken topta ceza sahası dışında topla buluşan Balotelli'nin şutunu kaleci Muslera kornere çeldi.
42. dakikada Ziyech'in ceza sahası dışından sert şutunda top üstten dışarıya çıktı.

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

49. dakikada Balotelli'nin uzun pasında ceza sahası içine hareketlenen Mendoza'nın sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Muslera meşin yuvarlağı kurtardı.
53. dakikada Maestro'nun ceza yayı üzerinde kontrol edemediği topu alan Hakim Ziyech'in yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1
62. dakikada Kerem Demirbay'ın ters dokunuşunda kaleciyle karşı karşıya kalan Mendoza'nın vuruşunu kaleci Muslera kalesini terk ederek uzaklaştırdı.
63. dakikada topla ilerleyen Mendoza'nın pasında ceza sahası içine hareketlenen Yusuf Barasi'nin şutunda kaleci Muslera meşin yuvarlağı kurtardı.
64. dakikada ceza sahası içinde sağ tarafta topla buluşan Kerem Demirbay'ın çizgiye inip uzak köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-2
90+1. dakikada Dries Mertens'in pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Maurı Icardi düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-3

 

BAKMADAN GEÇME!