12. hafta, 12 gol...

Güncelleme Tarihi:

12. hafta, 12 gol...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2008 10:32

TURKCELL Süper Ligin 11 haftasında oynanan maçlarda, toplam 275 gol atılmıştı.

Haberin Devamı

Maç başı ortalaması 2,78. Bu hafta ise, toplam 9 maçta 12 gol atıldı. (Ortalama 1,33). Ortalamayı yükselten Denizlispor Bursaspor maçını bu istatistikten çıkarırsak, 8 maçta 5 gol. (Ortalama 0,63).

Taraftarlar bu hafta gol sevincini fazla yaşayamadılar. Bunun sebebi;

Maçların çoğunda denk güçlerin mücadelesi şeklinde geçmesinden kaynaklanmış olabilir.

Forvetlerin şanssızlıklarından, beceriksizliklerinden, formsuzluklarından veya defans oyuncularının iyi maçlar çıkarmasından olabilir.

Hakemlerin penaltıları es geçmelerinden de olabilir.

Gökmen Avcı yazıyor

Yoksa hava koşullarının olumsuzluklarından mı?

Haftanın en gollü maçında her iki takımda, mağlup duruma düşmelerine rağmen, öne geçmeyi başardılar. Maçın sonunda Denizlispor skor üstünlüğüne sahipti. Gol ortalamasını yükselten 7 gol’ün ikinci yarıda atılması da ilginçti.

Haberin Devamı

Beşiktaş tüm rakiplerinin puan kaybetmesiyle önem kazanan maçı HOLOSKO’nun iyi oyunu ve 2 golle, 3 puana ulaştı. Derbi maçı öncesi moral kazandı.

Gaziantepspor evinde Gençlerbirliği’ni 2-0’la geçip, rakibini dibe doğru itti.

Büyükşehir Belediyesi, istediği 3 puana 1 golle sahip oldu. Hacettepe kötü sinyaller veriyor. Bundan sonra işi zor olacak.

Gelelim sonucu 0-0 olan maçlara;

Trabzonspor Sivasspor maçı belki de bu skoru hak etmeyen tek karşılaşma idi. Ligin 1.’si ile 4.’sünün maçında Trabzonspor etkiliydi. Maçın başındaki penaltıyı Selçuk DERELİ göremiyorsa, tecrübesiz hakemler herhalde hiç göremezler. Sağanak yağışa rağmen golcülerin şansları biraz daha fazla olsaydı, maçın skoru farklı olurdu.

Ligin 5. sırasındaki Galatasaray ile 3. sırasındaki Ankaraspor arasındaki maçın başında da Arda’nın açıkça çekilmesini görmeyen bir hakem vardı. Penaltımız verilseydi ve SKIBBE’nin dediği gibi, ikinci yarı rüzgar olmasaydı, “BU MAÇI GARANTİ KAZANIRDIK.”

Haftanın en çok speküle edilen maçında Fenerbahçe, Ankaragücü deplasmanın da, birkaç pozisyon ile 1 puan kazandı. 15 sıradaki bir takımdan alınan 1 puana sevinen ARAGONES salı günkü PORTO maçında acaba hangi skora sevinecektir.

Haberin Devamı

Konyaspor ve Kayserispor bu sezon pek etliye sütlüye karışmadan, orta sıralarda oyalanacaklar gibi.

Antalyaspor ile Kocaelispor’da ligin dibinde biri birlerine yakın sıralarda yer alıyorlar. Biri dipte, öteki onun birkaç sıra üzerisinde. Beraberlik normal.

Ne diyelim, 1 haftada böyle geçsin. Goller belki hafta içindeki maçlara saklanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!