Sevilla dünyanın 1 numarası

Güncelleme Tarihi:

Sevilla dünyanın 1 numarası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2007 09:191dk okuma

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 2. turundaki İspanyol rakibi Sevilla, Dünya klasmanında ilk sırada.

Haberin Devamı

Akşam gazetesinin haberine göre, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde eşleştiği İspanyol ekibi Sevilla, Uluslararası Futbol Tarih ve İstatistikleri Federasyonu’nun yaptığı (IFFHS) değerlendirmede dünya klasmanında 1. sırada yer alıyor.

Kulüplerin, 1 Aralık 2006 ile 30 Kasım 2007 tarihleri arasında oynadığı ulusal lig ve kupa maçlarının yanı sıra uluslararası maçlarda aldığı sonuçlara göre yapılan değerlendirmede Fenerbahçe ilk 30’a, Beşiktaş ise ilk 35’e girmeyi başardı.

UEFA Kupası’ndaki şampiyonluğunun yanı sıra bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde aldığı sonuçlarla Sevilla, 292 puan toplarken, İspanyol ekibini Manchester United ve Chelsea takip etti. F.Bahçe, 34. sıradan 29., Beşiktaş ise 38. sıradan 32. sıraya çıktı. Galatasaray 130 puanla 75. olurken, Cimbom'un UEFA Kupası’ndaki rakibi Bayer Leverkusen ise 146 puanla 53. oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!