Güncelleme Tarihi:
Herkesin arzusu aynıydı: Boğaziçi Köprüsü’nü yürüyürek geçmek ve fotoğraf çektirmek.
Köprünün en manzaralı (!) yerinde fotoğraf çektirmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.
BU yıl 33’üncüsü düzenlenen Kıtalararası Avrasya Maratonu’nu Hürriyet olarak adım adım takip ettik. Bilindiği üzere geçen yıl Boğaz Köprüsü’nün direklerinin sallanması, katılımcıları oldukça korkutmuş, bu nedenle de bu yıl yeni düzenlemelere gidilmişti. Günler öncesinden yapılan uyarıları göz önünde bulundurarak erken saatlerde yola çıktık.
F.Bahçeli taraftarların Metris Cezaevi’nde tutuklu bulunan Aziz Yıldırım’a destek vermek amacıyla Çamlıca’da toplanacağı duyumları üzerine Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’na doğru hareketlendik. Stat çevresinin boş olduğunu görünce önce Çamlıca’ya oradan da halk koşusunun başlayacağı Altunizade Köprüsü’ne geçtik. Ancak beklediğimiz gibi yoğun nüfuslu organize bir toplulukla karşılaşmadık. Aksine, aralarındaki çekişme bitmek bilmeyen Trabzonspor taraftarları daha kalabalık gruplar halinde, ellerinde büyük bayraklar ve dillerinden hiç düşürmedikleri “Bize her yer Trabzon” sloganlarıyla köprüdeki yerlerini almışlardı.
BU KEZ KÖPRÜ SALLANMADI / WEB TV
Yazıcıoğlu hepsini geride bıraktı
Aralarında bulunan bir kişinin, kurt köpeğine Trabzonspor forması giydirmiş olması ise değişik bir ayrıntıydı. G.Saray ve Beşiktaş formalı taraftarlara da rastladık elbette ama ilginç olan Konyaspor formalı grupların hayli fazla olmasıydı. Ancak eğer konumuz organizasyonsa ne Trabzonspor, ne F.Bahçe, ne G.Saray, ne de Beşiktaş taraftarları bunu başarabildi. Günün en iyi organize olmuş topluluğu hiç kuşkusuz rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun sevenleriydi. Üzerinde Yazıcıoğlu’nun fotoğrafı ve “Seni unutmayacağız” yazılı t-shirt giyen grup, bilmeyenler için bu yürüyüşün Yazıcıoğlu adına düzenlenmiş bir organizasyon olduğunu bile düşündürebilirdi.
Bir fotoğrafımızı çeker misiniz?
Yağan yağmura ve Boğaz’dan gelen soğuk havaya aldırış etmeyen genç yaşlı herkes oradaydı. Ve sanıyorum ki herkesin ortak noktası Boğaziçi Köprüsü’nde bir kare fotoğrafa sahip olmaktı. Öyle ki köprünün en manzaralı (!) yerinde fotoğraf çektirmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. Elimizde profesyonel makineyi gören onlarca kişi fotoğraflarını çekmemizi ve kendilerine mail atmamızı istedi. Orada bir süre daha kalsaydık, eminim ek iş sahibi olabilirdik! Sonuç olarak mangal yakamasak da halk yürüyüşünü “Türk” olarak tamamlamayı yine başardık...
MARATON'DAN EN RENKLİ GÖRÜNTÜLER
Ne mangal vardı ne de poğaçacı!
Havanın soğukluğundan mı, yoksa alınan güvenlik önlemlerinden mi bilinmez, bu sene bırakın mangal yakmayı, elinde poğaça yiyene bile rastlamadık. Büyük umutlarla su satış tezgahı açan satıcılarsa adeta tek satış yapamadan tezgahlarını toplamak zorunda kaldılar.
100 bin kişi katıldı
İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Tanıtım ve Organizasyon Müdürü Veli Ozan Çakır, yarışa 8 bin 817 çipli koşucu katıldığını belirtirken, “Halk yürüyüşüne de 100 bine yakın kişi katıldı”
diye konuştu.
Afrikalılar yine kazandı
Erkeklerde Vincent Kiplagat kadınlarda Abera
33. Kıtalararası Avrasya Maratonu’nu erkeklerde geçen yılın birincisi Kenyalı Vincent Kiplagat 2.10.58’lik derecesiyle kazanırken kadınlarda zafer Etiyopyalı Alemitu Abera’nın (2.27.56) oldu. Erkeklerde Etiyopyalı Tarıku Jufar’ın 2.11.31’lik dereceyle ikinci, vatandaşı Tsegay Gebreselassie 2.13.39 üçüncü ve yine aynı ülkeden Kasime Adilo Roba da 2.14.20 ile dördüncü oldu.
İŞTE AVRASYA MARATONU'NUN HAVADAN GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV
“İstanbul koşuyor” sloganıyla gerçekleştirilen 33. Avrasya Maratonu’nda sporcular İstanbul’un sembol anıtları içinde koştular. Atletlerin zorlu mücadelesine yağmur bile engel olamadı.
Türk atletler sıralamasında erkeklerde Bekir Karayel (2.15.48), kadınlarda Sultan Haydar (2.35.06) birinci oldu.
33. Kıtalararası Avrasya Maratonu’nda erkekler tekerlekli sandalye yarışını Tayvanlı Prasobchoke Klunnger, 1.54.59’luk derecesiyle kazandı. Kadınlarda ise Hamide Kurt 3.07.13’lük derecesiyle birinci oldu.