Buzun kadın robocopları

Güncelleme Tarihi:

Buzun kadın robocopları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2013 11:50

Buz hokeyi kalecileri, karşılaşmalarda 25 kiloyu bulan ağırlıkta kıyafet ve ekipmanlarla mücadele ediyor.

Buz hokeyi oyuncuları kurallar gereği kask, dizlik, dirseklik, omuzluk, şort, eldiven, paten, çorap ve forma giymek zorunda. Buz hokeyi kalecileri ise adeta “robocop” gibi görünmelerine sebep olan farklı ekipmanlar kullanıyorlar. Özel koruyucu dizlik ve göğüslükle kendilerini güvene alan kaleciler, ayrıca çarpışmalar ve pak çarpmalarına karşı, diğer oyunculardan farklı kasklar ve patenlerle sahaya çıkıyorlar.

Kaleci ekipmanlarının ağırlığı ise 25 kiloyu bulurken 2 bin-2 bin 500 liraya satın alınabiliyor. Oyuncuların 20 kiloluk ekipmanlarının fiyatı ise bin ila bin 500 lira arasında değişiyor. Son 4 sezonun bayanlar ligi şampiyonu Milenyum Buz Hokeyi Takımı'nın kalecilerinden Sinem Günay, karşılaşmaya çıkarken kıyafet ve ekipmanları giymelerinin çok uzun sürdüğünü, üzerlerindeki 25 kiloyu bulan ağırlığa rağmen maç sırasında kendilerini “kuşlar kadar hafif” hissettiklerini söyledi.

Kaleciliğin bir “tutku” olduğunu ve “dünyaları verseler” oyunculuğa geçmeyeceğini ifade eden Sinem Günay, “Kaleci olduğum için çok mutluyum. Maç ya da antrenmanlardan önce kıyafet ve ekipmanları giyinmemiz çok uzun sürüyor ama biz bu işi severek yapıyoruz. Bir kere kaleciliğe bulaşan zaten vazgeçemiyor” dedi.

Kaleciliğin ayrı bir heyecanı olduğunu, takımın kalesini savunmanın özgüvenlerini artırdığını ifade eden Sinem Günay, Milenyum Paten Spor Kulübünün 2008'den beri kalesini koruyor. Ankara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünde okuyan Günay, 8 kez de milli takım forması giydi.

Takımın diğer kalecisi Yağmur Şenlik ise 25 kilo kadar bir ağırlıkla maçlara çıkmalarına karşın “takım sorumluluğu” dışında üzerlerinde yük hissetmediklerini ifade etti. “Kaleciliği istemeyerek yaparsak cehennem azabına dönüşebilir” diyen Şenlik, “Evet kalecilik zor. Fakat zamanla o kadar çok benimsiyorsun ki hayatının merkezine koyuyorsun. Bu 25 kiloyu bulan ağırlığı sürekli taşıyoruz. Giyinmemiz en az yarım saat sürüyor. Haftada 3 gün antrenmanımız oluyor. Gündelik kıyafetlerimizi ve yanımıza almamız gereken eşyaları da ekleyelim... Bazen gece 1'de bu kadar yükle antrenmana geldiğim oluyor. Sevmesem asla yapamazdım” diye konuştu. Buz hokeyine 2011'de başlayan ve geçen yıl Milenyum Buz Hokeyi Kulübüne gelen Yağmur Şenlik, üniversite eğitimine Ankara Üniversitesi Spor Yöneticiliği bölümünde devam ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!