Güncelleme Tarihi:
Kocaeli Üniversitesi'nde yapılan Türkiye Üniversiteler Korfbol Şampiyonası'nda finalde Adnan Menderes Üniversitesi'ni 15-6 yenen Kocaeli Üniversitesi şampiyon oldu.
10 ÜNİVERSİTE KATILDI
4-8 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen şampiyonaya Kocaeli Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve 19 Mayıs Üniversiteleri katıldı.
Gruplardan ilk iki sırayı alan takımların çapraz eşleşmesiyle yarı final maçları oynandı. 3.'lük 4.'lük maçında Yıldız Teknik Üniversitesi'ni 13-11 yenen Ankara Üniversitesi 3., final maçında Adnan Menderes Üniversitesi'ni yene Kocaeli Üniversitesi ise şampiyon oldu.
Resimdekiler: Soldan sağa Gelişmekte olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Enver Oral, Daniel De Rudder, Francois Springael, Marmara Üniversitesi Öğretim üyesi ve antrenörü Lale Güler |
Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu, Korfbol'un resmi destekçilerinden Belçika Korfbol Federasyonu temsilcileri Daniel De Rudder ve Francois Springael de şampiyonayı izlemeye geldiler.
Şampiyonaya katılan antrenör, oyuncu ve hakemlere bir de seminer veren Rudder ve Springael, organizasyondan oldukça memnun kaldıklarını açıkladılar.
KORFBOL NEDİR?
Hollandalı beden eğitimi öğretmeni Nico Broekhuysen tarafından tasarlanan ve ilk olarak 1903 yılında Hollanda'da oynanan korfbol, 3.5 metre yükseklikteki bir sepetten, futbol topu büyüklüğünde bir topun geçirilmesi esasına dayanıyor.
Bayanlarla erkeklerin bir arada yapabildiği tek spor dalı olan korfbolda, sahanın ortasında bulunan ve her yönden atış yapılabilen sepete topu en fazla geçiren takım galip geliyor.
4 erkek ve 4 bayan olmak üzere 8'er kişiden oluşan iki takım arasında oynanan korfbol müsabakaları, 30'ar dakikalık iki devreden oluşuyor. Top sürmenin yasak olduğu korfbol müsabakasında, topu tutan oyuncunun pas vermesi ya da şut atması gerekiyor. Müsabaka alanı savunma ve hücum bölgesi olarak ikiye ayrılırken, her bölgede takımlar 2'şer bayan, 2'şer erkek sporcu bulundurabiliyor. Bayan sporcular erkeklere, erkek sporcular da bayanlara savunma yapamıyor. Tüm dünyada, özellikle üniversiteler arasında günden güne yaygınlaşan korfbolun önemli bir özelliği de kapalı ya da açık alanda, hatta suda dahi oynanabilmesi. Korfbol müsabakaları çok fazla efor gerektirmediği için her yaştan erkek ve bayan tarafından rahatlıkla yapılabiliyor.