Güncelleme Tarihi:
TÜRKİYE, YUNANİSTAN,İRLANDA, LUKSEMBURG, YENI ZELANDA, MOĞOLİSTAN ‘ın katılımı ile 10 Nisan 2009 tarihinde başlayan ve 16 Nisan 2009 tarihinde sona eren Buz Hokeyi 3. Grup Dünya Şampiyonası maçlarında Ay Yıldızlılarımız gösterdikleri üstün performans ile bir üst gruba yükselmeye hak kazandı.
Millilerimiz ilk şampiyonluğunu Moğolistan’a karşı hükmen 5-0 alırken, ev sahibi olan Yeni Zelanda karşısında sahadan 8-2 yenik ayrılmışlardı. Bu yenilginin ardından gelen üç farklı galibiyet takımımızın adını bir üst tura yazdırmasını sağladı.
Millilerimiz Lüksemburg maçında 7-4 galip gelirken , ardından oynadıkları İrlanda maçında da 7-1 lik bir üstünlük sağladılar.
Ve son olarak bizim için şampiyonanın en önemli ve kritik maçı olan Yunanistan karşısında çok sıkıntılı anlar yaşadık. İlk devresi 1-1 son eren mücadelenin ikinci devresinde de eşitlik bozulmadı 1-1.. Herkes maçın berabere biteceğini düşünürken yaşlı Yunanistan takımı karşısında ayakta kalan genç oyunculardan kurulu Milli Takımımız, 3 .devre ard arda tam 6 gol bularak Yunanlıları adeta bozguna uğrattı. Türkiye- 7 Yunanistan -1...
TÜRKİYE, YUNANİSTAN,İRLANDA, LUKSEMBURG, YENI ZELANDA, MOĞOLİSTAN ‘ın katılmış olduğu Buz Hokeyi 3. Grup Dünya Şampiyonası maçlarında ev sahibi Yeni Zelanda ve Türkiye bir sonraki sene 2. grup maçlarında mücadele ediyor olacaklar.
Milli Takımlar Koordinatörü BUZZ SCHNEIDER ile Antrenör ANDREJ BRODNIK yönetimindeki Ay Yıldızlılarımız gösterdikleri başarının yanı sıra centilmenlikleri ve Türk sporcusuna yakışır davranışlarıyla da Uluslar Arası Buz Hokeyi otoritelerinin takdirini kazandılar.
Genç bir kadrodan oluşan Milli Takımımız şampiyonadaki iyi performansı ile Türk Hokeyindeki gelişmeyi ispatlamış oldu.
Federasyon Başkanı Akın KILAVUZ, Buz Hokeyinin ülkemizde diğer ülkelere göre çok yeni bir spor oluşu ve gruptaki rakiplerimizin güçlü ülkeler olmasına rağmen Millilerimizin aldıkları büyük başarı ile gurur duyduklarını ve bundan sonra da ülkemizde Buz Hokeyinin gelişimi için her türlü desteğin sağlanacağını söylerken; Yeni Zelanda’nın Dunedin şehrinde gerçekleşen turnuvada gruptan çıkmayı başararak ,üst gruba yükselen A Milli takımımızı, antrenör ve yöneticileri kutladığını belirtti. Buz Hokeyi Federasyonu Yönetiminin kısa zaman içerisinde gerek Uluslar arası düzeyde başarılara sahip Buz Hokeyi Antrenörlerini getirmesi, gerekse Milli Takımlarımıza hem yurt içinde hem Yurt Dışında sağladığı hazırlık ve güçlendirme kampları ile sporcu gelişiminde her türlü desteği vermiş olması başarın gelmesini sağladı.
Buz Hokeyi Federasyonunu Teknik As Başkan Serhat Enyüce ,“2011 yılında Erzurum’da yapılacak olan 25. Universiade Kış Oyunlarının tüm Kış Sporları branşlarında büyük heyecan ve motivasyon yarattığını belirterek; 2011 de ev sahipliği yapacağımız bir organizasyonda hem erkeklerde hem de bayanlarda kendi seyircimiz önünde Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz.Buz hokeyi Federasyonu olarak bütün gayretimiz ve çalışmamız 2011 için.Aldığımız bu başarılı sonuçta Yaptığımız çalışmalarda doğru yolda olduğumuzu bir kez daha gösterdi.Artık Türk Buz Hokeyi Dünya Buz hokeyinde bir basamak daha üstte ” dedi.