Sonbaharda dudaklar bakım ister

Güncelleme Tarihi:

Sonbaharda dudaklar bakım ister
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2017 14:50

Yaz aylarında çok fazla güneşte kaldığımızdan dolayı dudaklar kurur ve çatlar. İşte, bu nedenle sonbaharda dudaklar ayrı bir bakım ister. Her zaman olduğu gibi bu mevsimde de dudakların bol bol nemlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Dermatoloji Uzmanı Emine Özge Ayabakan, dudaklara sonbaharda nasıl bir bakım yapılması gerektiğini anlattı.

Haberin Devamı

Dudak, yüzün estetik görüntüsünde önemli derecede yeri olan derimizin en hassas bölgesidir. Sağlıklı dudağın rengi açık kırmızı ve dolgun olur. Çin tıbbına göre dudak, insanın sağlık durumunun en açık göstergesidir. Dudakların zamanla kırmızı kısmı solar, uzar ve sarkar. Kıvrımları yüksekliğini kaybeder, yassılaşır. Dilinizle ıslatma ve ısırma gibi alışkanlıklar dudağın kurumasına, zarar görmesine ve pul pul soyulmasına neden olur. Özellikle sonbaharla birlikte havaların soğuması ve rüzgar nedeniyle hem ince hem de hassas bir deriye sahip olan dudaklarımıza daha özenli bir bakım yapmak gerekir.

DUDAK BÖLGESİNDE GEÇMEYEN YARA VARSA…
Güneş ışınlarının dudaklara verdiği en büyük zarar dudak kanseridir. Dudaklardaki kolajen doku güneş etkisiyle zarar görür. ‘Aktinik keratoz’ dediğimiz rahatsızlık dudaklarda küçük kırmızı, kepekli yaralar şeklinde kendini belli eder. Hücrelere güneşin vermiş olduğu harabiyetin göstergesidir. Tedavi edilmediği takdirde dudak kanserine dönüşebilir. Dudak bölgesinde geçmeyen kabuk ve yaralarda mutlaka dermatoloji doktoruna başvurulmalıdır.

DOĞAL YAĞLARDAN FAYDALANIN
Dudak bakım ürünleri seçerken güneş korumasının yanında doğal yağlar da içermesine dikkat edilmelidir. E vitamini, Hindistan cevizi, aloe vera, badem ve zeytinyağı iyi bir seçim olacaktır.

ALERJİK REAKSİYONLARA KARŞI DİKKAT
Sonbaharda alerjik reaksiyonlara sık rastlanır. Parlatıcılar ve rujların içeriklerinde yer alan maddelere karşı kişilerde alerjik reaksiyonlar gelişebilir. Rujların içeriğinde çok sayıda madde yer almaktadır. Lanolin ve rujlara renk veren maddeler alerjiye neden olmaktadır. Kendini dudaklarda kaşıntı, kızarıklık, şişme gibi bulgularla belli eder. Bu sorunların çözümü için cilt doktorlarına danışılmalıdır.

Benzer bilgiler ve daha fazlası için 365gun.com’a tıkla.


Sponsorlu İçerik

BAKMADAN GEÇME!