Soma'ya altın piyangosu

Güncelleme Tarihi:

Somaya altın piyangosu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2015 17:39

ENERJİ Bakanı Ali Rıza Alaboyun, önceki gün, Manisa Soma’da 100 ton altın rezervi bulunduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Haber, 301 madencinin hayatını kaybettiği Eynez faciası sonrası kara bulutların dolaştığı ilçede sevinç yarattı. 2.5 milyar dolar değere sahip olduğu belirtilen altın rezervinin bundan önce çok defa facialarla gündeme gelen ilçenin başta işsizlik olmak üzere sorunlarının üzerine bir ışık gibi doğacağı yorumları yapıldı.


Maden ocaklarının sorunlarını sık sık Meclis gündemine getiren CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise sürece ilişkin hem umut, hem de endişelerini dile getirdi. Özel, “Türkiye’nin neresinde olursa olsun maden bulunması beni memnun eder. Bu çalışmanın gerçek olduğu kabulüyle son derece memnun oldum. Ama bu, açgözlü anlayışla, ‘Yandaşlarım zengin olsun’ diye, doğa ve çevre düşünmeden yapılacak endişem var. Hem sevindim, hem umutlandım, hem de kaygılandım” dedi.

Haberin Devamı


LÜTUF OLARAK GÖRELİM
Özgür Özel ümitlendiği ve kaygılandığı durumları ise şöyle dile getirdi: “Ümidim şudur ki, işçi sağlığı ve iş güvenliğiyle ilgili bir türlü kaynak bulunamıyor. Kaynağı yine Soma vermiş oluyor. İnşallah bu işçilerin haklarını da yemekten vazgeçerler. Endişem ise, arama çıkarma faaliyetlerinin doğa ve çevre, işçi sağlığı düşünmeden yapılması. Zaten Soma’da zehirleniyor, madenlerde ölüyorduk. Bir de siyanürden zehirlenmeyelim. Ayrıca bu, yeni ve büyük bir rezerv. Bunu işçilerin alamadıkları tazminatlarının ödenmesi, iş güvenliklerinin sağlanması için değerlendirilir diye umalım. Soma’ya bir lütuf olarak görelim. Bir maden çıkaracaksak doğayı katletmeden, Soma’yı zehirlemeden yapalım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!